Hlavní obsah

Sivok se upsal Udine, Zápotočný by měl ve středu

UDINE

Fotbalisty pražské Sparty čeká volba nového kapitána. Ten současný, třiadvacetiletý záložník Tomáš Sivok totiž v úterý podepsal smlouvu v italském Udinese Calcio a s Letnou se definitivně loučí. Ve svém novém působišti po úspěšném absolvování zdravotních testů stvrdil 4,5letý kontrakt. Další česká zadák Tomáš Zápotočný by se měl stát oficiálně hráčem Udine ve středu odpoledne.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Kapitán Sparty Tomáš Sivok (uprostřed) se raduje po vítězství v derby nad Slávií.

Článek

O přestupu Sivoka, který ve Spartě poslední sezónu a půl dělal kapitána, se hovořilo už od začátku ledna, kdy Udine letenský klub oficiálně kontaktovalo, ale až za necelé tři týdny byl celý transfer dokončen. Stalo se tak poté, co Sivok v úterý úspěšně v sídle italského klubu absolvoval zátěžové a další zdravotní testy.

"Všechno bylo bez problému, jsem moc rád, že je to všechno konečně hotové," řekl ČTK Sivok. "Dnešní testy začaly tím, že jsem nejprve šel na vyšetření srdce, pak jsme šli společně s Tomášem Zápotočným na rotoped a nakonec mě ještě prohlédl klubový lékař. Dopadlo to velmi dobře," uvedl Sivok, který byl pak v 17:30 představen na oficiální tiskové konferenci.

Na dres si vybral neobvyklé číslo 66. "Někdo se mi smál, že jsem jako hokejista. Ale já chtěl mít šestku, která nebyla k dispozici, stejně jako šestnáctka a šestadvacítka. Tak jsem zvolil šestašedesátku," uvedl Sivok.

Udine si pochvaluje

Sparta by za přestup měla dostat částku pohybující se kolem 70 miliónů korun. Sivok, který v české lize odehrál v Českých Budějovicích a ve Spartě 101 zápasů a vstřelil sedm branek, bude druhým českým hráčem v Udine; v letech 2002-2005 tam působil Marek Jankulovski.

Současný obránce AC Milán Sivokovi nyní radil i při zařizování různých formalit či bydlení. Sivok si společně s přítelkyní Michaelou už vybrali útulný byt v městečku kousek za Udine. "Je to asi čtyři minuty na stadión, kousíček i do centra Udine. Město jsme si už prošli, je tady moc příjemně a hodně se nám tady líbí," pochvaloval si Sivok, který by v nejbližších týdnech měl trénovat individuálně a s hráči širšího kádru nabírat kondici.

Má být trpělivý

I kvůli tomu, že potřebuje dohnat fyzické manko kvůli nedávné operaci třísel, jejíž následky ještě občas pociťuje. "I prezident klubu mi říkal, ať nikam nespěchám a dám se hlavně zdravotně do pořádku. Prý mě potřebují mít stoprocentně připraveného hlavně od léta," uvedl Sivok, který se v úterý poprvé setkal i s trenérem Albertem Malesanim. Ten se funkce ujal teprve před dvěma týdny. "Mám z toho setkání velmi dobrý dojem. Říkal mi, že o mně ví a mám být trpělivý, šanci prý dostanu," dodal Sivok.

Společně se Sivokem Udine s největší pravděpodobností posílí i liberecký kapitán Zápotočný. Ten v úterý stejně jako Sivok podstoupil zátěžové testy a možná už ve středu by mohl být jeho transfer uzavřen.

Zápotočného manažer Pavel Zíka ČTK potvrdil, že už nic nebrání ani přestupu libereckého stopera. "Tomáš absolvoval úspěšně lékařskou prohlídku a s klubem jsme se na všem domluvili. Už nic nebrání tomu, aby byla podepsána smlouva. K tomu by mělo dojít ve středu ve 13:30 na tiskové konferenci, kde bude Tomáš oficiálně představen," uvedl Zíka. Podle něj je Zápotočný nyní v hotelu, protože má teplotu a pokouší se o něj chřipka.

Reklama

Související témata: