Hlavní obsah

Liverpool stáhl náskok druhé Chelsea

Kuijtova branka pouhých deset sekund po začátku druhé půle dnes pomohla fotbalistům Liverpoolu zvítězit v utkání 25. kola anglické ligy 2:1 na stadiónu West Hamu. Liverpool tak nadále atakuje druhou pozici v tabulce, která nyní patří Chelsea s náskokem pouhých dvou bodů. Úřadující mistr však má středeční utkání k dobru.

Foto: internet

Ilustrační foto

Článek

První poločas byl ve znamení pozorné obrany West Hamu, který se snažil především neinkasovat. Tento jeho plán se však rozplynul ihned po nástupu do druhé půle: Liverpool okamžitě po rozehrání poslal vpřed dlouhý pas, Crouch zpracoval míč pro Kuijta a ten přesnou střelou z dálky zaskočil domácí hráče včetně brankáře Carrolla. Navíc se za dalších sedm minut po rychlém protiútoku trefil také Crouch, který se opřel do míče na hranici pokutového území.

Teprve poté se West Ham vrhl do útoku, ovšem stačil už jen snížit. Střelec Kepa tak již po minutě na hřišti oslavil svůj debut v dresu Kladivářů, u nichž je na hostování ze Sevilly.

Návrat gólmana Niemiho do branky Fulhamu skončil prohrou 0:2 na hřišti Sheffieldu United. Finský brankář, který od prosince laboroval se zraněním krku, inkasoval dvakrát během pěti minut, když se nejprve ve 20. minutě prosadila nová posila Sheffieldu Stead a následně zvýšil Tonge. Český brankář Jan Laštůvka se kvůli návratu Niemiho posadil jen na lavičku náhradníků Fulhamu.

Anglie - 25. kolo
Portsmouth - Middlesbrough 0:0, Reading - Wigan 3:2 (31. Ingimarsson, 51. Long, 88. Lita - 3. Heskey, 90+5. Landzaat), Sheffield United - Fulham 2:0 (23. Stead, 28. Tonge), West Ham United - Liverpool 1:2 (77. Kepa - 46. Kuijt, 53. Crouch).
TABULKA

Reklama

Související témata: