Hlavní obsah

Capello dostal od Realu ultimátum, vedení to popírá

Kouč fotbalistů Realu Madrid Fabio Capello prý dostal od vedení klubu ultimátum: pokud tým nezvítězí v sobotu nad San Sebastianem, bude se hledat nový trenér. O symbolickém noži na krku pro italského kouče po nedělní domácí porážce 0:1 s Levante v pondělí referovali téměř všechny španělské deníky, představitelé klubu to však večer popřeli.

Foto: Sergio Perez

Ani toto gesto trenéra Fabia Capella k fanouškům mu na reputaci u vedení Realu nepřidalo.

Článek

Real utrpěl ostudnou porážku s trápícím se soupeřem v jubilejním 1000. domácím zápase na stadiónu Santiaga Bernabeua a náročné publikum dalo svou nespokojenost hlasitě najevo. "Bílý balet" vyprovázel do kabin mohutný pískot a volání po vyhazovu pro Capella i prezidenta Ramóna Calderóna.

Šéf klubu se údajně ještě v neděli po zápase sešel na krizové schůzce se sportovním ředitelem Predragem Mijatovičem. Výsledkem jednání podle tisku bylo právě ultimátum pro kouče. "Není to pravda. Vedení se jednomyslně shodlo, že stojí za Capellem, kterému se podaří zrenovovat náš tým," uvedl na tiskové konferenci mluvčí klubu Miguel Angel Arroyo.

"Jestli budu propuštěn? Samozřejmě mám na současné situaci svůj podíl, ale chci dodržet kontrakt," řekl v neděli novinářům po čtvrté porážce z šesti zápasů Capello, jenž v červenci podepsal v Madridu tříletou smlouvu.

Média už nyní začínají náročnému italskému kouči vyčítat, že se zbavil kanonýra Ronalda, navíc nestaví odcházejícího Davida Beckhama. "Capello tým vůbec nezvládá. Měl by odejít dřív, než ztratí svou dobrou pověst," napsal dnes list Marca.

Jednou z mála pozitivních zpráv pro Real je fakt, že se nedaří ani jeho rivalům. Navzdory krizi ztrácí madridský velkoklub na čtvrtém místě tabulky na vedoucí Barcelonu jen pět bodů.

Reklama

Související témata: