Hlavní obsah

Trenéra Capella kritizuje v Realu Madrid už i Robinho

MADRID

Brazilský fotbalový útočník Robinho z Realu Madrid se přidal ke kritikům trenéra Fabia Capella. Vadí mu, že pod jeho vedením dostává málo příležitostí. "V současnosti nejsem příliš spokojený, protože neharaju," řekl v úterý na tiskové konferenci Robinho a dodal, že se ze všech sil snaží tento stav změnit.

Článek

"Vím, že Capello nevěří mým schopnostem, proto mi nedává prostor, a já ho budu muset přesvědčit o opaku," řekl brazilský útočník. Třiadvacetiletý hráč si však není jistý, zda by nebylo lepší klub po sezoně opustit. "Nevím, ale pokud budu pod Capellem dál sedět na lavičce, budu muset důkladně zvážit, zda nebude lepší odejít," připustil možnost odchodu Robinho.

Přesto si nemyslí, že by byl v podobné pozici jako spoluhráč z brazilské reprezentace Ronaldo. S tím totiž Capello přestal počítat a nakonec jej donutil odejít. "Ronaldo je nejlepší útočník na světě, ale já jsem mladší a mám ještě všechno před sebou," řekl Robinho, který přišel do Realu v srpnu 2005 z brazilského Santosu za 30 milionů dolarů.

Alkohol popírá

Rychlonohý útočník se letos objevil v základní sestavě Realu jen v devíti utkáních z dvaadvaceti a připsal si jediný gól. Přesto se zastal i svého konkurenta v boji o místo v týmu, Itala Antonia Cassana, kterého Capello rovnou vyřadil z kádru. "Je to dobrý kluk i fotbalista, týmu schází," řekl Robinho.

Vyřazení Cassana už hráči Realu také opakovaně kritizovali stejně jako podobné zacházení se záložníkem Davidem Beckhamem. Ten se ale v sobotu do sestavy vrátil a přispěl jedním gólem k výhře nad San Sebastianem.

Robinho se počátkem letošního roku dostal do sporu se sportovním ředitelem Realu Predragem Mijatovičem, který z něj prý před tréninkem cítil alkohol, hráč to však popřel. "Nebyla to pravda, dbám na svou životosprávu. Mijatovič se mi dodnes neomluvil, ale už je to pryč," řekl Brazilec.

Reklama

Související témata: