Hlavní obsah

Sedláček: V Polsku mi nic nechybí, chci zůstat

Radek MalinaSport.czPrávo

Český záložník ve službách Wisly Ploc Lumír Sedláček v rozhovoru pro deník Právo říká, že jeho tým má o motivaci v boji o záchranu v polské fotbalové lize postaráno. "V médiích nás všichni odepsali, stejně jako většina tamních odborníků nepočítá s naší záchranou."

Článek

Máte za sebou dva a půl roku v polském Plocku. Ve srovnání s předchozími sezónami byl ale poslední půlrok jako ve zlém snu. V tabulce jste poslední s jediným vítězstvím. Jak za takové situace probíhala zimní příprava?

Samozřejmě, že naše postavení je deprimující, ale můžeme poskočit jenom nahoru. V polských médiích nás všichni odepsali, stejně jako většina tamních odborníků nepočítá s naší záchranou. To nás však strašně motivuje.

V čem byl největší problém?

Začali jsme špatně. Navíc se vyskytly problémy uvnitř mužstva. A dostávali jsme vážně blbé góly prakticky v každém zápase. Třicet inkasovaných branek v patnácti zápasech, to je hodně zlá bilance, která nás moc srážela.

Takže skřípala hlavně spolupráce v defenzívě?

Je pravda, že na hřišti je jedenáct lidí, ale my jsme dostávali góly, které byste nikde jinde neviděli. Mužstvo je složené především z Poláků, Jugoslávců a nás Čechů. My máme k Polákům blíže než hráči z bývalé Jugoslávie. Ti drželi spolu a neměli chuť začlenit se do mužstva. A právě oni většinou hráli v obraně. Celkem jich bylo ještě na podzim pět, ale se třemi se vedení rozloučilo.

Takže došlo na čistku?

Takhle bych to nenazval. Prostě zůstali jen dva, kteří podávali slušné výkony.

Obměnilo se mužstvo hodně?

V první fázi přípravy přišlo několik lidí na testování. Byli tam dva nebo tři útočníci, záložník a také obránci. Ale vedení chtělo jen hotové hráče.

Je v silách Plocku záchrana v nejvyšší soutěži?

Na jaře budeme hrát devětkrát doma a šestkrát venku, takže bychom se měli zachránit. Ztráta na čtrnácté místo je pouhých pět bodů. V průběhu zimní přípravy jsme se zaměřili hlavně na zpevnění defenzívy, tak abychom vzadu byli schopni hrát na čisté konto. Pokud bude vše fungovat, nemám o náš osud strach.

V Polsku už jste celkem čtyři roky. Po osmnácti měsících v Grodzisku jste se přehoupl do druhé poloviny třetí sezóny v Plocku. Jak jste v zemi našich sousedů spokojený?

Liga má svoji kvalitu a zájem o fotbal je v Polsku rozhodně vyšší než v Česku. Jistě, s našimi podzimními výsledky nemohu být spokojen, ale jinak je pro mě Polsko parádní štací.

Kdyby vám některý z českých fotbalistů zavolal a chtěl informace, co byste mu řekl?

Že mi v Polsku vůbec nic nechybí. Jsme celá rodina absolutně bez problémů. Jsem rád, že jsem pryč z českého fotbalového prostředí. V červnu mi končí smlouva, ale pokud dostanu nabídku, abych v Polsku zůstal, rozhodně neodmítnu.

Reklama

Související témata: