Hlavní obsah

V benefičním utkání v Manchesteru dostala Evropa čtyři góly

Fotbalový výběr Evropy prohrál v úterním benefičním utkání v Manchesteru s místním týmem United 3:4. Zápas na vyprodaném stadionu Old Trafford byl nejvýznamnější událostí, jež v Británii připomněla padesáté výročí vzniku Evropské unie a stejný počet let, které uplynuly od vstupu anglických klubů do pohárové Evropy.

Článek

Hrálo se bez českého zastoupení, trenér mistrů světa Marcello Lippi žádného českého fotbalistu do Manchesteru nepozval. Účast v týmu odmítl Francouz Zinédine Zidane, který už ukončil kariéru, naopak jeho protivník ze slavné rozmíšky ve finále MS Marco Materazzi si za evropský výběr zahrál. Kvůli zranění přišel o zápas proti svému bývalému klubu Angličan David Beckham, diváky pozdravil alespoň o poločase.

První půle vyzněla jasně pro svěřence trenéra Alexe Fergusona, kteří nastříleli španělskému brankáři Caňizaresovi čtyři góly, jeden hezčí než druhý. Z výběru Evropy se proti vedoucímu celku anglické ligy prosadil jen parádní trefou zdálky Malouda, zato Ibrahimovic neuspěl ani z pokutového kopu, který napálil do břevna.

Po změně stran už Francouz Coupet neinkasoval a naopak jeho spoluhráč Diouf přidal do sítě United ještě dvě branky, tu poslední jemným obloučkem z penalty.

Výtěžek zápasu, v němž se zároveň s působením v Manchesteru rozloučil pětatřicetiletý švédský útočník Henrik Larsson, byl věnován nadaci United financující místní veřejné projekty.

Manchester United - výběr Evropy 4:3 (4:1)
Branky: 6. a 43. Rooney, 9. Brown, 35. C. Ronaldo - 52. a 88. z pen. Diouf, 23. Malouda. Rozhodčí: Merk (Něm.). Diváci: 74 000.

Reklama

Související témata: