Hlavní obsah

Zelenka: Oni se chovají kolikrát jako blázni

MANISA

Zápas Vestelu Manisaspor se Sakaryasporem v turecké lize byl v sobotu ukončen už ve 38. minutě za stavu 1:1 kvůli inzultaci rozhodčího. Rvačku sledoval také český fotbalista z týmu Manisasporu Lukáš Zelenka, který ji telefonicky vylíčil i Právu...

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Lukáš Zelenka ještě v dresu Sparty

Článek

„Začalo to vcelku nevinně vyhlížející strkanicí dvou hráčů. Sudí za ni ukázal oběma po žluté kartě. Úplně nesmyslně na něj přes půl hřiště vyběhl náš gólman Bülant Ataman a něco mu řekl. Hned uviděl červenou. To nadzvedlo naší lavičku a část vyrazila napříč hříštěm na rozhodčího. Asistent, kterému říkáme Metin, chytil sudího pod krkem a cloumal jím.

Hned se je snažili roztrhnout čtyři naši hráči. Jestli mu dal i pěstí, to jsem neviděl a informace o tom se různí. Zasáhla dokonce policie. Rozhodčí zápas ukončil. Chvíli to vypadalo, že se bude pokračovat. Zůstali jsme na hřišti, ale sudí už nepřišel. Byl by blázen, kdyby se vrátil.

Melu sledoval z bezpečného místa

Pro nás je to škoda. Sice jsme zase dostali z první střely na branku gól, ale vyrovnali jsme a měli převahu. Věřím, že bychom vyhráli a odskočili od sestupových míst.

Celou tu melu jsem sledoval z bezpečného místa na hřišti. Takových věcí se nezúčastňuji. Oni se kolikrát chovají jako blázni. Vzplanou kvůli maličkosti. Nechápu je. Viděl jsem v televizi tu strkanici v Lize mistrů mezi Valencií a Interem, jenže tam to byla věc hráčů. A zase horkokrevných jižanů. Aby vyletěl takhle gólman a lavička, to je možné snad jen v Turecku. Ale něco takového jako v sobotu jsem viděl i tady poprvé na vlastní oči.

Zápas sledoval z tribuny majitel našeho klubu. Ten si musí myslet věci... Kam to dává tak veliké peníze. Ani bych se nedivil, kdyby odešel. Začali jsme hrát o titul a teď hrajeme o záchranu... Určitě tenhle incident bude mít také disciplinární dohru. Asi prohrajeme 0:3 kontumačně, klub může dostat pokutu, mohou nám zavřít hřiště. A naše vedení může vyhodit třeba trenéry nebo i některé hráče. Uvidíme, teď nás na dva dny rozpustili.

Psycholog už odešel

Ten psycholog, co se postaral o to, že jsem byl na čas vyřazen z kádru a Petr Johana také, už tu není a s ním museli odejít i další tři lidi z realizačního týmu. Teď nám Johana v obraně moc chybí. To už tu vědí.

Osobně jsem rád, že zase hraju. Makám v tréninku naplno, přidávám si, mám solidní formu. Fotbal mě znovu baví. Myslím pozitivně a těším se na konec ligy. Co bude v létě, se teprve uvidí.“

Reklama

Související témata: