Hlavní obsah

Grygera si kvůli zranění kolena za Ajax už nezahraje

Fotbalový reprezentant Zdeněk Grygera si po zranění ve středečním kvalifikačním utkání s Kyprem minimálně měsíc a půl nezahraje. Vyšetření v Amsterodamu ukázalo, že obránci Ajaxu v levém koleni praskl meniskus. Podle internetové stránky nizozemského klubu se Grygera podrobí operaci, která by měla odhalit rozsah poškození.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Zdeněk Grygera (vpravo) v dresu Ajaxu Amsterdam.

Článek

Zranění pokazilo šestadvacetiletému hráči loučení s Ajaxem, odkud v létě zamíří do Juventusu Turín, s kterým podepsal v únoru pětiletou smlouvu. "Nyní se řeší, jestli půjde na operaci ještě v Amsterodamu, nebo už v Turíně," řekl v pátek ČTK hráčův zástupce David Nehoda.

Grygera odkulhal ve středu v Liberci ze hřiště už po dvanácti minutách hry. "Očekává se, že rekonvalescence bude trvat šest týdnů," uvedli zástupci Ajaxu, kterému bude Grygera chybět v boji o titul. Pět kol před koncem ligy ztrácí nejslavnější nizozemský klub pět bodů na PSV Eindhoven.

Nejvyšší soutěž v Nizozemsku skončí 29. dubna. Když Ajax nezíská titul, bude hrát play off o účast v evropských pohárech, v němž bojují týmy ze druhého až pátého místa v tabulce. V těchto zápasech by se Grygera mohl teoreticky ještě objevit, pokud by se rychle zotavil a dostal do formy.

Další reprezentační akce je na pořadu 2. června, kdy čeští fotbalisté nastoupí v Cardiffu proti Walesu.

Reklama

Související témata: