Hlavní obsah

Na Grygerovu operaci dohlížel i lékař Juventusu

Fotbalový reprezentant Zdeněk Grygera se ve středu v Amsterodam podrobil operaci kolena, které se minulý týden pochroumal při kvalifikačním duelu proti Kypru na libereckém stadiónu. Na artroskopický zákrok, při kterém byla zadákovi Ajaxu Amsterodam odebrána část vnitřního menisku v levém koleně, dohlížel i lékař Juventusu Turín, kam v létě Grygera z Nizozemska přestoupí.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Zdeněk Grygera

Článek

Operace prý dopadla dobře.

"Nebyly tam nalezeny žádné další přitěžující okolnosti," uvedl Grygera pro ČTK. Bývalý zadák Zlína, Drnovic a pražské Sparty byl na operaci s levým kolenem už před necelými sedmi lety, když měl přetržený zkřížený vaz.

Operace menisku je nepoměrně menším zásahem, přesto Grygera může být mimo hru až pět týdnů. To by znamenalo, že si v této sezóně před odchodem do Juventusu už nezahraje.

"Doba léčení ještě není přesně určena, uvidíme, jak to bude vypadat za čtrnáct dní. U každého je to totiž dost individuální. Někdo může hrát za měsíc, někomu to trvá dvakrát déle," dodal Grygera, kterého nyní v nizozemské metropoli čeká intenzivní rehabilitace.

Reklama

Související témata: