Hlavní obsah

Petrouš: Ve fotbale jsem tohle ještě nikdy nezažil

Jan KrůtaSport.czPrávo

Specifika a nevyzpytatelnost tureckého angažmá zažívá další český fotbalista a obránce Adam Petrouš. Bývalá opora pražské Slávie, která si zahrála i za jejího největšího rivala Spartu, ze dne na den opustila základní sestavu a bez vysvětlení byla posazena rovnou na tribunu. Petrouš k vůli tomu zvažuje, že Ankaraspor opustí.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Adam Petrouš

Článek

V Ankarasporu jste v poslední době přestal hrát. Co se stalo?

Prostě jsem šel najednou ze základní sestavy na tribunu. Nikdo mi nic neřekl a ze dne na den mě odstavili. Přitom si troufám tvrdit, že jsem měl dobrou pozici. Hrál jsem pravidelně defenzívního záložníka, v poháru mi dokonce dali kapitánskou pásku. Říkal jsem si, že si mě asi fakt váží. Nechápu to.

Měl jste nějaké problémy?

Vůbec ne. Hráli jsme derby s Genclerbirligi a nepodal jsem nijak špatný výkon. Další zápas v Rizesporu jsem šel jen na lavičku. Táhne se to už přes měsíc. Teď jsem byl zase po dlouhé době v nominaci na utkání venku. Na Fenerbahce jsem odehrál 25 minut, tak uvidíme.

Jak vzniklou situaci snášíte?

Těžko, ale co mám dělat? Musím to nějak skousnout.

Nejste první z českých hráčů, kterého v Turecku něco podobného potkalo...

Já vím, podobně na tom byli třeba kluci v Manise. Turecko je v tomhle asi specifické, tady se všechno může změnit ze dne na den. Člověk si nemůže být vůbec ničím jistý. Oni jsou hodně zvláštní. Já jsem tohle ve fotbale zatím nikdy v takové míře nezažil. Kdybych hrál špatně, tak neřeknu ani slovo, ale když mě takhle bezdůvodně vystrčí, tak mě to štve.

Postavili se za vás spoluhráči?

Tady jede každý na sebe, ostatní nikoho nezajímají. Jen cizinci se ze začátku dost divili, proč nehraju, ale Turkům je to úplně jedno.

Nedluží vám klub peníze?

Právě, že dluží a přemýšlím, jestli mě nechtějí odstavit kvůli tomu.

Jedná se o velkou částku?

Docela jo. Hlavně prémie za zápasy. Nějaké dluhy jsou ještě z loňského roku. Když se na to zeptám, řeknou: zítra to bude na účtu. Ale takhle už mi to opakují dva měsíce a pořád nic. Už mi dochází trpělivost.

Hovořil jste o své pozici s trenérem, nebo s někým z vedení?

To nemá cenu. Počkám, jestli se situace nezlepší a uvidím, co bude v létě. Smlouvu mám ještě na rok a půl.

Vrátil byste se kvůli rodině do Čech?

Chci hrát. Radši bych zůstal venku, ale když budu mít nabídku z Čech, určitě bych ji taky zvažoval.

A co návrat do Slavie, kde jste s velkým fotbalem začínal?

Kdo ví...

Reklama

Související témata: