Hlavní obsah

Útočník Lokvenc je rád, že v Salcburku využil šanci

Po dlouhé době se bývalý český reprezentační útočník Vratislav Lokvenc prosadil v barvách rakouského mužstva Red Bull Salcburk. V nedělním ligovém duelu proti fotbalistům Sturmu Štýrský Hradec vstřelil dvě branky, na třetí přihrál Karlu Pitákovi a byl hlavním strůjcem výhry 3:1.

Foto: archiv

Vratislav Lokvenc

Článek

Třiatřicetiletý útočník přitom v bohatém rakouském klubu příliš šancí nedostává. "Hrajeme na jednoho útočníka a přednost dostávají Zickler a Janko. Oba jsou nyní zraněni, a to mi do sestavy určitě pomohlo," řekl dnes ČTK Lokvenc, který rovněž před časem přišel o místo v základní sestavě Salcburku kvůli zranění kolena.

"Cítil jsem se dobře již na trénincích před zápasem i v samotném souboji. Jsem strašně rád, že přišla šance a já ji využil, je to takové zadostiučinění za poctivou práci v přípravě," uvedl Lokvenc. V 27. kole nastoupil teprve počtvrté od začátku zápasu a ke své prosincové trefě do sítě Altachu přidal hned dva přesné zásahy.

Poprvé se v základní sestavě Salcburku objevili v ligovém utkání všichni tři čeští fotbalisté: spolu s Lokvencem hráli i Piták a Patrik Ježek. I na gólech se podíleli všichni tři. "Prohrávali jsme gólem ze třiceti metrů, ale rychle jsem srovnal. Ježek poslal trestný kop před branku, já si naběhl a hlavou vyrovnal," popsal Lokvenc.

Pochválil ho i Trapattoni 

"Před druhým gólem jsem šel sám po levé straně, obránce na mě vyběhl a já přihrál Pitákovi samotnému před brankou. No a třetí gól jsem dal po centru, kdy obránce soupeře mi ve skluzu vlastně nahrál a já to trefil z úhlu na zadní tyč," řekl Lokvenc.

Po zápase jej pochválil i kouč Giovanni Trapattoni. "Přišel a řekl, že to bylo dobré," uvedl fotbalista, který by se nyní v sestavě Salcburku mohl objevovat pravidelněji, protože oba jeho konkurenti do útoku budou mimo hru delší dobu.

Lídr soutěže má devět kol před koncem ligy náskok 16 bodů před druhým Mattersburgem a kráčí za ziskem dalšího titulu. "Potřebujeme ještě tak tři čtyři zápasy vyhrát a bude to jisté. Náskok máme ale hodně veliký a neměli bychom si titul nechat ujít," prohlásil Lokvenc, který má v Salcburku smlouvu do roku 2008.

Reklama

Související témata: