Hlavní obsah

Bayern by prodal záložníka Hargreavese za 700 miliónů korun

LONDÝN

Anglický fotbalista Owen Hargreaves by mohl v létě přestoupit z Bayernu Mnichov do Manchesteru United. Naznačil to prezident německého klubu Franz Beckenbauer, který v rozhovoru pro televizní kanál Premiere poprvé vyřkl konkrétní částku, za niž je ochoten hráče prodat do Anglie.

Článek

"Pokud by za něj přišla nabídka v rozmezí 17 až 20 milionů liber (700 až 820 miliónů korun), budu o tom velmi vážně přemýšlet," připustil Beckenbauer krátce před středeční čtvrtfinálovou odvetou Ligy mistrů. Jeho tým z ní po domácí prohře 0:2 s AC Milán vypadl, Manchester naopak mezi nejsilnější čtyřkou prestižní klubové soutěže neschází.

Jednání o přestupu šestadvacetiletého záložníka se vedla již letos v lednu. Manchester nejprve nabídl 15 miliónů a pak dokonce dvacet milionů liber. Bayern však tehdy odmítl s tím, že jeho představy o optimálním odstupném jsou ještě vyšší.

Hráč má v Mnichově smlouvu až do roku 2010, ale do Manchesteru by chtěl. "Jsem jediný anglický reprezentant, který nehrál anglickou ligu. A to chci změnit," řekl Hargreaves v březnu deníku The Sun. Dodal, že ačkoli jej němečtí fanoušci od přestupu zrazují, s lidmi z klubu už o něm hovořil. "S trenérem Hitzfeldem ale ještě ne, nebyl na to čas," dodal.

Hargreaves se narodil v kanadském Calgary britským rodičům, má proto dvojí občanství. Je anglickým reprezentantem, ačkoli za žádný anglický klub zatím nehrál; do Bayernu odešel v 16 letech z mateřských Calgary Foothills. V dresu německého klubu se přes dorost a třetiligovou rezervu postupně probojoval do prvního týmu a v 19 letech se již radoval z triumfu v Lize mistrů.

Reklama

Související témata: