Hlavní obsah

Ježek: V Salcburku předvádíme českou ofenzivní smršť

Fotbalisté týmu Red Bull Salcburk suverénně vládnou rakouské lize a potvrdili to výhrou 2:0 v sobotním utkání 28. kola na hřišti Sturmu Štýrský Hradec. O branky i asistence se postarali výhradně čeští hráči a záložník Patrik Ježek si pochvaloval, že všichni tři konečně hrají v základní sestavě.

Foto: PRÁVO

Patrik Ježek

Článek

„Vypadá to, že jsme je přejeli, ale v první půli to z naší strany byla hrůza. Mohli jsme klidně prohrávat 0:4 a nikdo by se nemohl divit. Domácí měli asi pět tutovek, ale podržel nás gólman a jednou trefili tyč. Pěkně s námi cvičili.

Naštěstí se nám brzy po přestávce podařilo dát gól a Sturm to zlomilo, najednou se sesypali. Byl to takový dlouhý nákop na Vráťu Lokvence, ten mi balón prodloužil hlavou do vápna a z levé strany jsem ho z první trefil na přední tyč. Druhý gól zařídil v závěru zápasu Karel Piták a asistenci měl zase Loki. Po autu hlavičkoval, odstavil obránce a Karel to měl docela snadné.

Jsem moc rád, že se nám Čechům momentálně daří. Poprvé v téhle sezóně jsme všichni tři hráli v základu minulé kolo. Vyhráli jsme 3:0. Vráťa dal dva góly, Karel jeden, já jsem nahrával. Tak nás teď trošku chválí. Kdybychom takhle nastupovali od začátku, tak už jsme možná mistři…

Lokimu pomohlo, že je zraněný náš nejlepší střelec Zickler, který už dal jednadvacet gólů. Má něco s lýtkovým svalem, a protože hrajeme jen na jednoho klasického útočníka, nastupuje teď Vráťa. Já ho mám podporovat z levé strany, Karel zprava. Prostě česká ofenzívní smršť…

Všichni jsme docela pookřáli, situace pro nás nebyla růžová. Takže jsme to lehce oslavili grilováním u Lokvenců. Udělali jsme si takové pohodové odpoledne.

Do konce sezóny zbývá osm kol a máme náskok šestnácti bodů. Náš titul tady všichni berou už dlouho jako hotovou věc. Je fakt, že by nás o něj nic připravit nemělo. Druhý Mattersburg může v úterý zaváhat na Rapidu, my hrajeme ve středu doma s Riedem. Myslím, že po nějakých dvou nebo třech kolech můžeme slavit.

Vedení klubu mělo za cíl získat double, ale pohár už nevyhrajeme, protože jsme vypadli v semifinále s Mattersburgem. Přitom jsme ztratili vyhraný zápas. Vedli jsme 2:0, ale v prodloužení jsme prohráli 2:3. Novináři nás po tom utkání pěkně rozcupovali. Bylo to pro všechny velké zklamání. Hlavní cíl ale bude příští sezónu, i nějaký úspěch na mezinárodní scéně. Rakouský koeficient je špatný, takže budeme hrát už druhé předkolo Ligy mistrů. Postup do hlavní soutěže by byl skvělý.

V Salcburku mi v létě končí smlouva, ale klub chce uplatnit opci. Budeme jednat. Přijede sem můj manažer Fazeli, který zastupuje i Lokvence. Je to Íránec žijící v Německu a přešel jsem k němu v zimě. Budeme se bavit o podmínkách a délce nové smlouvy. Já jsem tady moc spokojený a třeba tříletému kontraktu bych se nebránil. Karel i Loki ještě mají platné smlouvy a doufám, že tady všichni budeme kopat i v příští sezóně.“

Reklama

Související témata: