Hlavní obsah

Český trenér Máčala má nové angažmá, vede Bahrajn

RIFFA

Český fotbalový trenér Milan Máčala si vyzkouší další exotické angažmá. Třiašedesátiletý někdejší kouč Československa převzal minulý týden národní tým Bahrajnu. Je to jeho angažmá v již páté zemi u některé z reprezentací států Perského zálivu. Informoval o tom tamní deník Gulf Daily News.

Foto: REUTERS/Max Rossi

Ilustrační fotografie.

Článek

"Vybral jsem si Bahrajn, protože je to pro mne nová výzva. Rád bych zdejší fotbal pozvedl, udělám proto všechno," řekl listu Máčala. Bahrajnský svaz s ním podepsal lukrativní smlouvu do léta 2009.

Máčala však nepovede jen reprezentační A-tým, stane se i šéftrenérem všech týmů, podobně jako třeba Dušan Fitzel na Maltě. "Bude dohlížet i na olympijský výběr a mládežnické týmy," řekl šajch Salmán Al Chalífa, prezident Bahrajnského fotbalového svazu.

Máčala trénoval do roku 1994 československý národní tým, pak odešel do Perského zálivu. Od té doby vedl několik místních klubů a také Kuvajt, Spojené Arabské Emiráty, Saúdskou Arábii a Omán. Právě v Ománu vydržel celých pět let, ale letos v únoru mu zlomila vaz prohra ve finále tamějšího Gulf Cupu.

Hned poté se mu začaly hrnout nové nabídky a nejnadějněji se začala jevit ta bahrajnská, už týden po svém vyhazovu tam přijel na návštěvu a podle místních zdrojů jednal i o smlouvě. Definitivní potvrzení jeho angažmá ale přišlo až počátkem dubna. Jakmile potom vyřešil všechny náležitosti s Ománským fotbalovým svazem, podepsal novou smlouvu u bahrajnské reprezentace. Tam střídá Bosňana Krešo Senada.

Reklama

Související témata: