Hlavní obsah

Řidiči mikrobusu, který vezl zesnulého Josefa Šurala, hrozí až patnáct let vězení

Řidič mikrobusu, který v osudnou noc vezl ze zápasu Josefa Šurala a některé jeho spoluhráče z tureckého Alanyasporu, stane před soudem, a to právě kvůli dopravní nehodě, při které český fotbalový reprezentant tragicky zahynul. Čtyřicetiletý muž čelí obvinění z usmrcení a zranění způsobené z nedbalosti. Podle tureckých médií mu hrozí trest odnětí svobody na dva roky až patnáct let.

Foto: Facebook: Josef Šural

Fotbalista Josef Šural tragicky zahynul v Turecku.

Článek

Tragická událost se odehrála na konci dubna. Osmadvacetiletý Šural a šest jeho spoluhráčů si po utkání s Kayserisporem pronajali mikrobus - patrně proto, aby byli dříve doma. Pět kilometrů před cílem zhruba 570 kilometrů dlouhé cesty ale došlo k nehodě.

Český reprezentant z mikrobusu, který se převrátil, vypadl a s vážnými zraněními byl převezen do nemocnice, kde později zemřel. Byl jedinou obětí nehody, někteří další jeho spoluhráči vyvázli se zraněním. Zanechal po sobě manželku a dvě malé dcery.

Šuralova smrt zasáhla celý fotbalový svět. Rodině a nejbližším bývalého hráče Liberce či Sparty kondolovaly kluby i přední osobnosti nejen českého fotbalu.

Pohřeb fotbalisty Josefa Šurala v BrněVideo: Sport.cz

Pohřeb českého reprezentanta se pak konal v Brně. Rozloučit se s ním přišly stovky lidí. A vzpomíná se na něj neustále. Třeba bývalý Šuralův spoluhráč ze Sparty Bogdan Vatajelu dal na svého kamaráda vzpomenout poté, co vstřelil gól v předkole Evropské ligy.

Petr Uličný v slzách. Jak vzpomíná na Josefa Šurala Jindřich Trpišovský a Pavel Šustr?Video: Sport.cz

Vyšetřování nehody se nyní nachýlilo ke konci a případ jde k soudu. V obvinění stojí, že žádná další osoba neměla na nehodu vliv, a jediný, kdo chyboval, je právě řidič mikrobusu. První soudní slyšení se bude konat v Alanyi na konci srpna.

Reklama