Hlavní obsah

Salcburk se třemi Čechy získal rakouský titul

Fotbalisté Salcburku, mezi něž patří také čeští hráči Karel Piták, Vratislav Lokvenc a Patrik Ježek, se stali mistry rakouské ligy. Prvenství si zajistili sobotní remízou 2:2 s loňskými šampióny Austrií Vídeň. Pět kol před koncem sezóny tak mají v čele tabulky již nedostižný devatenáctibodový náskok.

Foto: čtk

Záložník Salcburku Karel Piták (v bílém).

Článek

Salcburk šel za jistotou titulu od úvodních okamžiků, když hned po 100 sekundách hry otevřel skóre nejlepší střelec ligy Zickler. Ovšem po půlhodině srovnal Acimovič, který navíc za dalších šest minut získal pro Austrii vedení. Po změně stran však opět srovnal chorvatský veterán Kovač a zajistil Salcburku čtvrtý titul v klubové historii a první po deseti letech.

Oslavovat tak mohli všichni tři čeští hráči. Ježek v sobotu odehrál 85 minut, než ho vystřídal Lokvenc, Piták pak na hřiště přišel v 52. minutě. Pro Ježka s Pitákem to byl vůbec první ligový titul, Lokvenc se radoval již pětkrát se Spartou Praha.

"Po dlouhých sedmi letech se zas mohu radovat z titulu a je to dobrý pocit," řekl po utkání Lokvenc, který ukázal svou kolegialitu k partnerovi z útoku. "Přeji Zicklerovi, aby se mu ve zbývajících zápasech podařily vstřelit dvě branky, aby tak překonal Bierhoffův rekord," řekl o střelci 21 ligových branek Zicklerovi, který ho po návratu po zranění opět usadil na lavičku náhradníků.

Radost z titulu měl také italský trenér Salcburku Giovanni Trapattoni, který získal již svůj desátý ligový titul a to v šestém celku, který trénoval. "Každý titul je výjimečný a já jsem velmi spokojený. Můj cíl nyní je, abychom si udělali dobré jméno také v Evropě," prozradil Trapattoni.

Reklama

Související témata: