Hlavní obsah

Ljašenko napsal dopis, pak si pořezal zápěstí

PRAHA

Turecká policie ve středu zrekapitulovala poslední den útočníka hokejových Jezdců z New Yorku Romana Ljašenka. Ten byl nedávno nalezen mrtev v koupelně svého hotelového pokoje v Antalyi, kde trávil dovolenou se svou matkou a sestrou.

Foto: NYRangers.de

Roman Ljašenko

Článek

Ruský hokejista podle policistů nejdříve napsal dopis na rozloučenou a pak si pořezal obě zápěstí. Svůj život ale ukončil až oběšením na pásku od kalhot. V dopise se omluvil za svůj čin, uvedla s odvoláním na policejní zdroje agentura AP.

"Roman byl nespokojený. Chtěl se prosadit mezi hokejovou elitu. Pochyboval o sobě, potřeboval více sebedůvěry," prohlásil v rozhovoru, který citoval deník New York Times, Ljašenkův přítel a bývalý trenér v Ladě Togliatti Pjotr Vorobjov.

Ljašenko, rodák z Murmansku, začal svou zámořskou kariéru v Dallasu. V dresu Hvězd strávil dvě sezóny. Nejvíce si zahrál v ročníku 2000-2001, druhém v NHL. V šedesáti zápasech nastřílel šest gólů a připsal si také tři asistence.

Do týmu Rangers přišel společně s českým útočníkem Martinem Ručinským v březnu 2002. Příliš se neprosadil, s ruským týmem však na světovém šampionátu získal stříbrnou medaili. Na začátku své poslední sezóny se nevešel do představ Bryana Trottiera a zamířil na farmu. V Hartfordu, hrajícím nižší ligu AHL, odehrál 71 zápasů, v nichž zaznamenal 58 bodů.

Reklama

Související témata: