Hlavní obsah

Maradona tvrdí, že fámy o jeho smrti byly vládní konspirace

Sotva se Diego Maradona dostal z psychiatrické léčebny, zahájil slovní válku s argentinskou vládou. Legendární fotbalista je prý obětí konspirace, za kterou stojí prezident Néstor Kirchner. Legendární fotbalista totiž v prvním rozhovoru po propuštění z léčení ze závislosti na alkoholu prohlásil, že státník záměrně lhal médiím o jeho údajné smrti.

Článek

"Jsem znechucen. Byla to od nich taktika jak odpoutat pozornost lidí od skutečných vládních problémů. Jestli se nebojí, ať mi to pan Kirchner přijde vysvětlit," řekl Maradona v rozhovoru pro argentinskou televizní stanici Channel 13. Fáma o jeho údajné smrti zazněla v jedné z argentinských televizních stanic v dubnu v době jeho poslední hospitalizace.

"Nevím, proč by mě chtěli vidět mrtvého. Ale tu radost jim hned tak neudělám. Plánuji ještě dlouhý život a mám spoustu plánů. Chci se dostat do formy, zahrát si ještě fotbal a pak se stát trenérem argentinské reprezentace," dodal šestačtyřicetiletý mistr světa z roku 1986, který se léčí od konce března, kdy se jeho zdravotní stav výrazně zhoršil kvůli nadměrné konzumaci alkoholu, jídla a častému kouření.

Reklama

Související témata: