Hlavní obsah

Do Poháru UEFA z rakouské ligy postupují Ried a Mattersburg

VÍDEŇ

Závěrečné kolo rakouské ligy v neděli rozluštilo poslední tajenku, kdo obsadí druhou a třetí příčku, zajišťující účast v Poháru UEFA. Druzí nakonec skončili hráči Riedu, kteří po boji zdolali sestupující GAK Štýrský Hradec 3:2, a třetí příčku si zajistil Mattersburg, když rozstřílel Innsbruck vysoko 6:1. Zklamaný tak zůstal Rapid Vídeň, který si kvůli prohře s mistrovským Salcburkem 1:3 zahraje jen Pohár Intertoto.

Článek

Ried s GAK dlouho bojoval, oba soupeři se střídali ve vedení, ovšem čtvrt hodiny před koncem se prosadil Martinez a zajistil Riedu překvapivé druhé místo. Mattersburgu tak k druhé příčce nepomohla ani drtivá výhra 6:1 nad Innsbruckem, v jehož obraně se netradičně objevil český útočník Jiří Mašek. Jeho spoluhráč Václav Koloušek se pak po celý zápas potkával ve středové řadě s Miroslavem Holeňákem, který nastoupil v domácím mužstvu.

Salcburk se s mistrovskou sezónou rozloučil výhrou 3:1 nad Rapidem. Ten se sice dostal do vedení, ovšem domácí dvěma brankami Aufhausera a sedmou ligovou trefou českého záložníka Patrika Ježka otočili zápas ve svůj prospěch. Rapid, v jehož sestavě se z Čechů objevil pouze Petr Voříšek, se tak musel rozloučit s možností hrát Pohár UEFA. Za Salcburk si vedle Ježka zahrál také Vratislav Lokvenc, který se na hřiště dostal pět minut před koncem. Karel Piták se tentokrát do hry nedostal.

Z výhry se radovala i vídeňská Austria, která si poradila s Altachem jasně 3:0. Nejprve proměnil penaltu Lasnik, na 2:0 zvýšil Aigner a poslední trefu obstaral v 72. minutě Wallner, který dvě minuty předtím vystřídal českého útočníka Davida Lafatu. Václav Svěrkoš v posledním kole absentoval kvůli zranění.

Výsledky - 36. kolo:
Austria Vídeň - Altach 3:0, GAK Štýrský Hradec - Ried 2:3, Mattersburg - Innsbruck 6:1, Pasching - Sturm Štýrský Hradec 1:1, Salcburk - Rapid Vídeň 3:1.

Reklama

Související témata: