Hlavní obsah

Fotbalový kouč Uličný končí v Ružomberku, nesplnil cíl

RUŽOMBEROK

Český fotbalový trenér Petr Uličný ukončí po jarní části sezóny své působení v Ružomberku, kde měl angažmá od letošní zimy. V klubu mu končí půlroční smlouva, a protože tým nesplnil výkonnostní cíle, kontrakt nebude prodloužen. Uličný to uvedl pro ČTK a připustil, že už od léta by mohl působit jinde, možná znovu v české lize.

Článek

Nějaké nabídky prý už také obdržel, ale víc zatím nechtěl prozradit. Podle zákulisních informací by se mohl stát novým koučem 1. FC Brno, kde končí smlouva Josefu Mazurovi.

Uličný přišel do ambiciózního slovenského klubu v zimě a dostal od majitele úkol skončit do druhého místa. "Brzy jsem ale zjistil, že to není příliš reálné. Žilina byla jasně vpředu, snad jsme mohli více ohrozit Artmedii na druhém místě," uvažoval Uličný. Příliš mu nevyšel úvod angažmá, které získal jako nástupce Františka Komňackého. Ten totiž odešel na angažmá do ruského Rostova.

Ružomberok nakonec skončí zřejmě až čtvrtý nebo dokonce pátý a zůstane bez pohárů. "Máme ještě teoretickou šanci na třetí příčku, ale museli bychom vyhrát v Žilině a současně čekat na klopýtnutí soupeřů," upozornil kouč na složité rozlosování posledního kola, které se hraje ve středu 31. května.

Není ale vyloučeno, že v té době už bude jasno o dalším Uličného angažmá. "Nějaké kontakty mám, ale třeba se víc dozvíte už v úterý. Zatím nechci předbíhat," naznačil kouč, že může jít o práci v české nejvyšší soutěži, která skončí v pondělí večer.

Pokud by sedmapadesátiletý kouč zamířil do Brna, znamenalo by to jeho návrat do stejného klubu po jedenácti letech. Mužstvo vedl v letech 1994 až 1996 a ze 60 zápasů pod jeho taktovkou tehdy tým 27 vyhrál, v 17 případech odešel poražen. Naposledy Uličný působil v české první lize na podzim ve Zlíně, ale po 14. kole byl odvolán.

Reklama

Související témata: