Hlavní obsah

Bayern získal střelce Toniho za 13 miliónů eur

MNICHOV

Fotbalový útočník Luca Toni se stane posilou Bayernu Mnichov. Německý klub se po dlouhých jednáních dohodl s Fiorentinou na podmínkách přestupu, podle Gazzetty dello Sport zaplatí za úřadujícího mistra světa 13 miliónů eur. Toni, jenž loni získal Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce evropských ligových soutěží, si za čtyři roky vydělá celkem 20 miliónů eur.

Foto: www.acffiorentina.it

Luca Toni v dresu Fiorentiny

Článek

O Toniho projevovaly zájem i slavné italské kluby AC a Inter Milán a Juventus Turín, čerstvý třicátník se však již před časem dohodl s Bayernem. "Je od něj hezké, že se rozhodl pro zahraniční klub. Je to pěkné gesto k našemu klubu a celé Florencii," řekl šéf Fiorentiny Andrea Della Valle, který je rád, že obávaný kanonýr nebude nastupovat proti jeho týmu.

"Florencie mi bude chybět, prožil jsem tu úžasné roky," uvedl Toni, jenž přišel do týmu "Fialek" předloni z Palerma. Za dvě sezóny nastřílel za klub 49 gólů.

Bayern jedná ještě o příchodu francouzského záložníka Francka Ribéryho z Olympique Marseille. Podle agentury SID by měl objev loňského mistrovství světa, kde pomohl Francii ke druhému místu, stát 15 miliónů eur.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články