Hlavní obsah

Sparťan Kučera už patří Bruggám

BRUGGY

Obránce Štěpán Kučera přestoupil z pražské Sparty do belgického celku FC Bruggy. Dvaadvacetiletý stoper ve čtvrtek po zdravotní prohlídce podepsal v novém působišti čtyřletý kontrakt. O přestupu informoval ředitel komunikace Sparty Lukáš Přibyl.

Článek

Belgičané měli o Kučeru zájem už v průběhu jarní části sezóny, vše bylo dotaženo až po skončení ročníku. V něm se Kučera se Spartou radoval ze zisku double, po výhře v poháru letenští uhájili i vedení v Gambrinus lize.

„Pro Štěpána je to velká příležitost udělat v kariéře další krok. Pro všechny strany je to zajímavý obchod a Sparta je na tento přestup připravena i sportovně. Z hostování z Kladna se vrací talentovaný Šimůnek, jednáme i o dalších hráčích do defenzivy Sparty,“ řekl v tiskové zprávě Přibyl.

Štěpán Kučera podstoupil v Belgii ve čtvrtek zdravotní testy. „Vyhrál jsem se Spartou dva poháry, přestoupil jsem do Belgie, je to bláznivý půlrok a jsem za něj strašně rád. Je to pro mě další výzva,“ prohlásil po podpisu smlouvy fotbalista, jež napodobil gólmana Jaromíra Blažka. Ten odchází do německého Norimberku.

V Belgii Kučeru doprovázel i Viktor Kolář z agentury Sport Invest. „Myslím, že to byl velmi zdařilý přestup. Sparta umožnila Štěpánovi rozehrát se na hostování v Jablonci, poté pomohl Spartě vyhrát titul a teď udělal další krok ve své kariéře,“ dodal Kolář.

Štěpán Kučera je odchovanec Blšan, ještě v dorosteneckém věku přišel do Sparty. Ligu začal hrát v roce 2006 v Jablonci, v lednu 2007 si ho Sparta stáhl zpět z hostování. Ve Spartě nastupoval střídavě v základní sestavě, na jaře odehrál deset ligových zápasů za letenský tým.

Reklama

Související témata: