Hlavní obsah

Bývalý brněnský trenér Mazura zřejmě povede fotbalisty Trnavy

BRNO

Fotbalový trenér Josef Mazura by měl od příští sezóny vést ve slovenské lize Spartak Trnava. Mazura letos přivedl Brno k pátému místu v české nejvyšší soutěži, vedení klubu mu ale neprodloužilo smlouvu a angažovalo Petra Uličného.

Foto: čtk

Josef Mazura (vlevo)

Článek

"Zatím bych se nechtěl mnoho k trnavské nabídce vyjadřovat. Jsme ale v kontaktu. Nabídka je určitě zajímavá, neboť se jedná o slovenský prvoligový klub s velkou tradicí," řekl v pátek ČTK Mazura, který ve středu sledoval v Trnavě poslední utkání slovenské ligy, v němž Spartak porazil Šalu 1:0 a vyhrál skupinu o záchranu.

O případné práci v Trnavě má jasné představy. "První rok by se měl tým stabilizovat a druhou sezónu začít prohánět nejlepší celky ze Žiliny a bratislavské Artmedii se Slovanem," uvedl Mazura.

V Brně dostal nabídku, aby vedl juniorku a koordinoval práci s talenty. "Možná by mě čekala zajímavá práce, ale pro mě by to už byl vzhledem k mému věku krok zpět. Slovenská liga má kvalitu a tato práce je lákavá," řekl jednapadesátiletý kouč.

Mazura neskrývá pocity hořkosti z toho, že po nejlepší brněnské sezóně za posledních sedm let nemohl u týmu pokračovat. "Jsem zklamán, čím více o situaci přemýšlím. Ale člověk v kritických situacích pozná skutečné přátele, které najde mezi lidmi, u kterých by to nečekal," uvedl Mazura.

Reklama

Související témata: