Hlavní obsah

Zkušený brazilský bek Roberto Carlos podepsal Fenerbahce

ISTANBUL

Zkušený brazilský fotbalový obránce Roberto Carlos posílil tureckého mistra Fenerbahce Istanbul. Čtyřiatřicetiletý mistr světa z roku 2002 měl do Fenerbahce namířeno už loni v létě, ale nakonec dodržel smlouvu v Realu Madrid a po jedenácti letech se s ním rozloučí až letos.

Foto: ČTK

Roberto Carlos (vlevo) a Luis Figo

Článek

Fenerbahce na své internetové stránce informuje, že Roberto Carlos už je jeho hráčem a brzy do Turecka přiletí na oficiální prezentaci. Známý Brazilec zatím jen prostřednictvím webu vzkázal, že přestup do istanbulského klubu byl pro něj velmi důležitý, a potěšil fanoušky i několika slovy v turečtině.

"Loni dal Fenerbahce slib a Carlos své sliby vždycky dodrží," prohlásil agent brazilského beka Dino Pasalic. Roberto Carlos podepsal smlouvu na dva roky. V novém působišti se potká s trenérem Zikem i dalšími krajany Alexem, Dracenou či Deividem.

Během dlouhého angažmá v Realu byl u tří triumfů v Lize mistrů a i u tří španělských titulů. V posledních letech ale prožíval spíš zklamání a často byl označován za obětního beránka. Ve Španělsku jej čekají ještě dva ligové zápasy, v nichž bude s Realem bojovat o další ligový primát.

"Měl jsem hodně nabídek z Itálie, Anglie i dalších zemí, ale Fenerbahce o mě projevilo největší zájem a chci mu pomoci v dalším růstu. Častokrát mě kontaktovali, velkou roli při rozhodování sehrálo i to, že klub trénuje Zico," řekl fotbalista španělskému listu Marca.

Reklama

Související témata: