Hlavní obsah

Bratři Kovačové mají namířeno do chorvatské fotbalové ligy

ZÁHŘEB

Fotbaloví bratři Robert a Niko Kovačové si zřejmě v závěru svých kariér zahrají v chorvatské lize. O přesunu chorvatských reprezentantů, kteří však paradoxně nikdy ve své vlasti nepůsobili, v sobotu informuje deník Jutarnji List.

Foto: DPA/EPA

Niko Kovač (uprostřed) ještě v dresu Herthy Berlín.

Článek

Mladší ze sourozenecké dvojice, třiatřicetiletý obránce Robert, má podle listu namířeno z Juventusu Turín do mistrovského Dinama Záhřeb. Potvrdil to i šéf klubu Zdravko Mamič. "Robert má sice v Itálii smlouvu na další dva roky, ale upadl v nemilost u klubového managementu. Kontrakt na tři sezóny s ním podepíšeme příští týden," uvedl Mamič na adresu čtyřiašedesátinásobného reprezentanta, jenž pomohl turínskému velkoklubu po nuceném sestupu zpět do Serie A.

Robert Kovač, jenž by si měl podle tisku vydělat v Dinamu dva milióny eur ročně, působil až do svého odchodu do Juventusu v roce 2005 v německé bundeslize. Hrál za Norimberk, Leverkusen a Bayern Mnichov, v jehož dresu v letech 2001-2003 nastupoval společně s o tři roky starším bratrem Nikem.

Ten má po sezóně strávené v rakouském Salcburku namířeno do Hajduku Split. "Nejprve si o tom musím promluvit s funkcionáři mého klubu. Pokud budou souhlasit, jsem připraven odejít do Hajduku," řekl pro Jutarnji List zkušený záložník, jenž v národním týmu nasbíral o pět startů více než bratr. Niko Kovač hrál v minulosti vedle Salcburku a Bayernu také za Herthu Berlín a Hamburk.

Pro sourozence Kovačovy bude případný přestup do chorvatské ligy velkou premiérou, neboť v zemi svých předků dosud nehráli. Oba se totiž narodili a vyrůstali v tehdejším Západním Berlíně, kam jejich rodiče odešli za prací.

Reklama

Související témata: