Hlavní obsah

Trenér Hapal povede slovenskou Nitru

NITRA

Bývalý fotbalový reprezentant Pavel Hapal se stal trenérem Nitry. S vedením šestého týmu uplynulého ročníku slovenské ligy se v pondělí dohodl na roční smlouvě s opcí na další rok. Uvedla to internetová stránka klubu.

Foto: archiv

Pavel Hapal

Článek

Hapal vystřídá na lavičce Ivana Galáda, kterého vedení Nitry po sezóně propustilo. "V kontaktu jsme byli s klubem již delší dobu. Teď jsme již jen dotáhli některé detaily a podepsali smlouvu. Jsem moc rád, že budu moci trénovat právě v Nitře," uvedl Hapal na oficiálních internetových stránkách klubu. Ten povede svůj první trénink u mužstva již v úterý.

Podle slovenských médií jednal klub také s jinými českými trenéry Josefem Mazurou a Leošem Kalvodou, ale nakonec se dohodl s Hapalem. Ten si zatím nepřivede vlastní realizační tým, chce díky stávajícímu dostatečně poznat prostředí i i současný kádr Nitry. "Informace budu ze začátku získávat především od asistenta Brunegrafa a trenéra B mužstva Sütta," objasnil své záměry Hapal.

"Je tu velmi mladé mužstvo a klub pracuje hodně s vlastními odchovanci," poodkryl své dosavadní znalosti o filosofii slovenského klubu a sebevědomě dodal: "S tím jsem, myslím, v minulosti neměl problémy. Například v Ostravě jsem měl vůbec nejmladší kádr české ligy. S mladými hráči pracuji velice rád."

Celková adaptace je otázkou času 

Nový kouč také prohlásil, že na schůzce s vedením došlo k domluvě ohledně posílení kádru v ofenzivě. "Mám v hlavě nějaká jména, ale nechtěl bych je medializovat dřív, než je to vhodné," neodtajnil svou představu Hapal.

Sedmatřicetiletý kouč naposledy vedl Baník Ostrava, kde před rokem skončil a od té doby byl bez angažmá. Předtím trénoval v české lize Opavu a Zlín. Na Slovensku se o Hapala nyní zajímala také Artmedia Bratislava, před týdnem však angažovala staronového trenéra Vladimíra Weisse.

"Samozřejmě, že mám o slovenské Corgoň lize daleko méně informací, než o té české. V Česku žiji a více zápasů jsem viděl tam," přiznal trenér Hapal. "Ale slovenskou ligu jsem vídal díky slovenský televizním programům. Celková adaptace je podle mne jen otázkou času," dodal odhodlaně.

Reklama

Související témata: