Hlavní obsah

Ostravský fotbalový obránce Klimpl půjde do Midtjyllandu

OSTRAVA

Slovenský fotbalový stoper Maroš Klimpl je na odchodu z Ostravy do dánského Midtjyllandu. Šestadvacetiletý obránce slovenské reprezentace v Herningu úspěšně prošel zdravotními testy a ve středu s klubem dánského vicemistra podepíše smlouvu.

Článek

Klimplův odchod byl ve hře prakticky od posledního zápasu uplynulé sezóny, Baník i proto post stopera už dopředu vyztužil René Bolfem. "Nabídka ze strany Midtjyllandu byla zajímavá pro klub i hráče. Maroš je v optimálním fotbalovém věku a bere to tak, že přestup do dánské ligy by mu mohl prospět v jeho dalším výkonnostním růstu," řekl ČTK generální manažer Baníku Werner Lička.

Klimpl byl po přestupu z Viktorie Žižkov dva a půl roku pilířem ostravské obrany, třebaže celé letošní jaro v ní místo obvyklého středu odehrál střídavě na levém a pravém kraji. Během svého působení v ostravském dresu si proklestil rovněž cestu do slovenského národního týmu.

Druhý tým uplynulého ročníku dánské ligy sáhl během posledních šesti měsíců už po druhém hráči Baníku. V zimě si Midtjylland pořídil brankáře Martina Rašku.

Reklama

Související témata: