Hlavní obsah

Fotbalista Sionko: Připravuji se na to, zůstat v Glasgowě

Třicetiletý fotbalový reprezentant Libor Sionko nezažívá v mužstvu skotských Rangers právě růžové časy. Od letošního ledna, kdy byl do funkce trenéra jmenován Walter Smith, se do zápasové sestavy dostal pouze třikrát, kouč s ním navíc takřka nekomunikuje. Rychlonohému ofenzivnímu hráči zbývá dokončit ještě jeden rok smlouvy, přesto o odchodu zatím nepřemýšlí a chce se poprat o místo v sestavě.

Článek

Trenér Smith vám na jaře v sestavě Glasgow Rangers moc šancí nedal, hovořil jste s ním už o své fotbalové budoucnosti?

Zatím ne. Do klubu přišlo během léta už sedm hráčů, další se určitě ještě objeví. Konkurence bude obrovská, ale samozřejmě také někdo odejde.

Myslíte, že vy zůstanete?

V tuhle chvíli o tom nepřemýšlím. Zatím jsem s mužstvem v tréninkovém centru v Glagowě a nabíráme fyzickou kondici. Ve čtvrtek jedeme do Německa, tam už bude probíhat herní příprava. Chci se poprat o místo v základní sestavě.

O odchodu po jarních zkušenostech opravdu neuvažujete?

To je otázka pro mého manažera Pavla Zíku. Pokud vím, nyní nic konkrétního a zajímavého na stole zatím neleží, takže se připravuji na to, že zůstanu v Glasgově.

Nabídka z Francie zřejmě padla, zvažoval byste další?

Musely by být opravdu zajímavé. Samozřejmě chci hrát, ale na solidní úrovni. Zůstal tu i slovenský útočník Šebo, takže to dál táhneme spolu.

Velká konkurence v týmu vyvolává mnohdy i napětí...

To tady zatím neplatí. Příprava je na začátku a nikdo teď nepřemýšlí o tom, co bude, v mužstvu je vcelku pohoda.

Loni na podzim jste zaujal i v reprezentaci, v kvalifikačních zápasech jste dal dva góly, jenže pak vás přibrzdilo zranění a na jaře i skutečnost, že jste nehrál. Věříte, že při podzimním kvalifikačním finiši budete zase u toho?

Rád bych, ale všechno záleží na tom, jestli budu hrát. V první řadě musím dobře zvládnout přípravu, to znamená i bez zdravotních problémů.Pokud budu pravidelně nastupovat a trenér Brückner usoudí, že mám i dobrou formu, věřím, že mě povolá.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články