Hlavní obsah

Nejbizarnější gól duch, jaký jste ještě neviděli! Český reprezentant rozehrál skvělou grotesku

Split
Aktualizováno

Již druhou sezonu se pyšní přívlastkem soutěže vicemistrů světa. Chorvatská fotbalová liga teď zažila nejbizarnější gól ve svojí historii. Stalo se tak v utkání Hajduk Split - Slaven Belupo Koprivnica (2:0) a u začátku akce stál český reprezentant Stefan Simič. Kuriózní příběh je nefalšovanou fotbalovou groteskou. Trefa obletěla celý svět, Angličané pro ni použili výraz gól duch. Podívejte se na něj v přiloženém videu.

Neuvěřitelně kuriózní gól Hajduku SplitVideo: Prva Liga

 
Článek

Prohlédli jste si celou akci a stále nejste moudří, co se vlastně stalo? Určitě nejste sami. Přijměte tedy drobnou nápovědu.

Za stavu 1:0 pro Hajduk domácí brankář Posavec vyhodil balon nešťastně přímo na hostujícího Gluščiče, který ho pohotově zdálky přeloboval. Gólman se ovšem nevzdal, uháněl za míčem, až se zamotal do sítě.

Foto: FAČR/Jan Tauber

Stefan Simič (vpravo) v utkání s Katarem.

A tady právě vznikl osudný omyl. Hráči Koprivnice si v ostrém podzimním slunci nevšimli, že Posavec stihl vytěsnit balon na tyč, od níž se odrazil před čáru. Mysleli si, že padl gól, začali se objímat a slavit. Jejich gólman Ježina běžel až k lavičce.

Vystřízlivění však bylo kruté. Český reprezentant Stefan Simič v nouzi odkopl míč daleko, načež stačily dvě dlouhé přihrávky mezi objímajícími se hosty a Juranovič šel sám na prázdnou bránu, zatímco Ježina zoufale sprintoval zpátky od lajny.

Závěr akce už znáte. Gól duch byl na světě...

Reklama

Související témata: