Hlavní obsah

Lafata si natrhl zádový sval, může být až šest týdnů mimo hru

VÍDEŇ

Český útočník David Lafata z Austrie Vídeň bude pravděpodobně šest týdnů bez fotbalu poté, co si v nedělním utkání rakouské ligy proti Salcburku natrhl zádový sval. Ohrožen je také jeho start za reprezentaci, kterou 8. a 12. září čekají kvalifikační zápasy o mistrovství Evropy, téměř jistě nestihne v srpnu přípravný zápas ve Vídni proti Rakousku.

Článek

Pětadvacetiletý střelec odehrál proti Salcburku jen úvodních 17 minut, než musel být vystřídán. Následná diagnóza odhalila podle dnešních informací klubového serveru trhliny ve svalu. Pro Austrii to bude velká ztráta, neboť Lafata se dostával do střelecké pohody. Minulý týden v přípravném utkání nastřílel tři branky. Nyní však slavnému rakouskému celku nepomůže v lize ani v kvalifikaci o Pohár UEFA.

Zranění znamená pro Lafatu těžkou ránu. "V úvodu ligy jsem chyběl kvůli nataženému stehennímu svalu a teď, když se dám dohromady, zase tohle. Nejhorší na tom je, že jsem si to udělal sám, protože jsem zbytečně stíhal míč na dlouhou nohu," zlobil se fotbalista v rozhovoru pro ČTK. Bolest je prý nesmírná. "Cítím to při každém pohybu, nic než klid s tím nelze dělat," tlumočil sdělení lékařů.

Ohroženy jsou starty za reprezentaci

Čtyřnásobný český reprezentant a střelec dvou branek z domácího utkání proti Walesu může přijít o kvalifikační duely proti San Marinu a Irsku, ale klubový lékař ho uklidňuje, že nemusí být tak zle. "Prý mám zranění v místech, kde se to může rychle hojit a na trávník se možná vrátím rychleji, než se odhaduje. Určitě ale přijdu o přípravu s Rakouskem ve Vídni, u které jsem samozřejmě zrovna chybět nechtěl," uvedl Lafata.

Doufá alespoň, že reprezentační kolegové mu ostudu neudělají a v kabině Austrie si bude ze spoluhráčů nadále dělat legraci. "Teď po té výhře v semifinále MS dvacítek mám klid, ale rád bych si to protáhl," žertoval fotbalista.

Reklama

Související témata: