Hlavní obsah

Střihavka: V našem útoku hraje dlouhán s prckem

David Střihavka si užívá své první dny v dresu druholigového anglického týmu Norwich. Český útočník už za svůj nový klub vstřelil branku a v rozhovoru pro deník Právo vykládal o příchodu do mužstva, hvězdách klubu, nebo zařizování bydlení.

Foto: www.fcb.cz

David Střihavka

Článek

Máte za sebou dva týdny s týmem druhé anglické fotbalové ligy Norwich City. Jak jste se rozkoukal?

Máme za sebou týdenní soustředění v Nizozemsku, kde s námi byla španělská Valencie. Pro mě to byl obrovský zážitek trénovat vedle jednoho z nejlepších týmů světa. Celkově to bylo fajn. Poznal jsem víc kluky, hráli jsme dva zápasy.

A v tom druhém proti nováčkovi první nizozemské ligy Zwolle jste poprvé skóroval za Norwich a trenér Peter Grant pro vás měl jen slova chvály...

Jsem rád, že jsem se prosadil. Byla to akce na jeden dotek, skóroval jsem z první podél brankáře po centru ze strany. Ten první zápas mi moc nevyšel, protože mě na začátku soustředění přepadla viróza a bral jsem antibiotika.

Jak na vás působí hra Norwiche?

Pořádně to ukáže až liga, kterou začínáme 11. srpna. Ale máme hodně technické mužstvo, rozhodně ne jen žádné kopáče, kteří to mydlí.

Kdo je největší hvězdou?

Asi Dublin nebo Huckerby, kteří toho mají odkopáno hodně v Premier League. Dublin hrál dlouho za Aston Villu, ale už je mu osmatřicet. Je to útočník, ale teď ho cpou na stopera. Jinak moc fajn kluk.

S kým nastupujete v útoku?

Jmenuje se Jamie Cureton a v minulé sezóně dal 24 gólů za Colchester. Měří asi 170 centimetrů. Vedle něj já, který má 194. Už si z toho na našich internetových stránkách dělají srandu. Psali, že hraje dlouhán s prckem...

Co je pro vás v novém působišti nejtěžší?

Asi řeč. Ve škole jsem se anglicky učil a říkal jsem si, že to bude v pohodě. Jenže oni mluví strašně rychle. Navíc je půlka mančaftu ze Skotska a ti mají úplně jiný dialekt. Ale lepším se. Skoro každý večer usínám s učebnicí, abych všechno dohnal. Kluci mě ale přijali perfektně, už jsme spolu byli na večeři. Musím říct, že parta je tady dobrá.

Stýská se vám po domově?

Zatím jsem byl skoro pořád pryč, ale už se těším, až za mnou dorazí přítelkyně Lucka. Měla by přijet v půlce srpna. Zatím jsem na všechno zařizování sám a je to tak lepší. Ona totiž umí dobře anglicky a já bych měl všechno usnadněné. Takhle se s tím musím víc prát. Příští týden půjdu vybrat bydlení, musím taky sehnat auto, abych si aspoň mohl dojet nakoupit do supermarketu.

Reklama

Související témata: