Hlavní obsah

V Kodani mám šanci opravdu hrát, věří Sionko

Libor Sionko v závěru minulého týdne uzavřel své působení v Glasgow Rangers a stal se hráčem FC Kodaň. Odchod ze slavného klubu český fotbalista jako krok stranou nebere. „Nenechte se mýlit, FC Kodaň je nejbohatší a nejlepší skandinávský klub s perfektním zázemím a krásným stadiónem pro dvaačtyřicet tisíc diváků,“ říká Sionko v rozhovoru pro Právo.

Článek

Kdy jste se stal skutečně hráčem fotbalového klubu FC Kodaň?

V pátek jsem byl na večeři s trenérem Solbakenem, který mi řekl svoje představy o tom, co bych mohl hrát. V sobotu po testech jsem odpoledne podepsal smlouvu na dva roky a stal se hráčem FC Kodaň.

Odešel jste z týmu Glasgow Rangers. Není to krok dolů?

Nenechte se mýlit, FC Kodaň je nejbohatší a nejlepší skandinávský klub s perfektním zázemím a krásným stadiónem pro dvaačtyřicet tisíc diváků. Každý rok hraje o dánský titul a evropské poháry. Teď nás například čeká druhé předkolo Ligy mistrů s Jeruzalémem, v němž už bych chtěl nastoupit. Podmínky tu mám velmi dobré.

Máte jistotu, že budete v Kodani hrát?

Tady mám šanci, že budu opravdu pravidelně hrát. To byl také jeden z hlavních důvodů, proč jsem si vybral kvalitní FC Kodaň a ne průměrný francouzský klub. V Rangers jsem po výměně trenéra půl roku nehrál a ani teď to nevypadalo nadějně. Přestup jsem proto uvítal i z tohoto důvodu. S jazykem není problém, domluvím se anglicky.

Počtvrté za čtyři roky se stěhujete...

To máte pravdu, nejprve z Prahy do Štýrského Hradce, pak do Vídně, loni zase do Glasgowa a teď do Kodaně. Už bych se rád usadil a tady tu šanci opravdu vidím. Kodaň je navíc velmi krásné město. Rodina se v neděli vrátila z Glasgowa do Čech. Teď hledám vhodný dům, aby za mnou mohla přijet co nejdříve.

Berete Kodaň také jako šanci k návratu do reprezentace?

Určitě! Samozřejmě musím pravidelně hrát a podávat takové výkony, aby si mne trenér Brückner všiml a do nároďáku mě povolal. Udělám pro to maximum, protože chci pomoct k postupu na EURO. Byl jsem u úspěšného vstupu, kdy jsem ve dvou zápasech s Walesem a Slovenskem vstřelil dva góly a na tři další přihrál. Chci být taky u postupu, který si nenecháme uniknout.

Reklama

Související témata: