Hlavní obsah

Fotbalista Aleš Urbánek přestupuje ze Spartaku do Artmedie

BRATISLAVA

Fotbalista Aleš Urbánek se stane staronovou posilou Artmedie Petržalka. Sedmadvacetiletý obránce nebo záložník, který v minulé sezóně hostoval ve Slavii, se slovenskému vicemistrovi upsal na tři roky. Definitivně tak ukončil svůj svazek se Spartakem Moskva, kam přestoupil před třemi lety z Olomouce.

Foto: Slavia Praha - Martin Malý

Aleš Urbánek

Článek

Bývalý velký příslib českého fotbalu se do bratislavského klubu po roce vrací, s Artmedií sklízel úspěchy v předminulém ročníku Ligy mistrů. "Výši odstupného nechceme zveřejňovat. Celá záležitost se ještě musí administrativně dotáhnout s jeho dosavadním zaměstnavatelem Spartakem Moskva, což může chvilku trvat," uvedl na slovenských internetových serverech generální manažer slovenského klubu Petr Kašpar.

Právě v moskevském velkoklubu Urbánkův talent vyhasl. Hráč tam zamířil v zimě roku 2004, ale v týmu se vůbec neprosadil a další roky kočoval po hostováních ve Spartě, Slavii a Petržalce. V zimě by mu vypršela čtyřletá smlouva. Podle Kašpara by měl být Urbánek trenérovi Vladimíru Weissovi k dispozici příští týden pro městské derby se Slovanem.

Reklama

Související témata: