Hlavní obsah

Fotbalista Polák přestoupil z Norimberku do Anderlechtu

BRUSEL

Český fotbalový reprezentant Jan Polák je definitivně hráčem Anderlechtu Brusel, který ho získal z bundesligového Norimberku. Šestadvacetiletý záložník dnes v týmu belgického mistra podstoupil náročnou zdravotní prohlídku a poté podepsal čtyřletou smlouvu. ČTK o přestupu informoval manažer Pavel Paska, jehož společnost ISM hráče zastupuje. Výše odstupného se odadem pohybuje kolem 3,5 miliónů eur.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jan Polák se raduje z gólu v utkání proti San Marinu.

Článek

Polák ve společnosti svého agenta odcestoval do Bruselu ve čtvrtek dopoledne a pod vedením klubových specialistů absolvoval pětihodinovou prohlídku. "Tak důkladnou prohlídku jsem ještě nezažil, ale všechno dopadlo na výbornou a teď už se můžu soustředit pouze na fotbalové cíle. Je to pro mě další výzva, mohl bych si zde zahrát i Ligu mistrů a to mě hodně láká," uvedl Polák na tiskové konferenci po podpisu kontraktu. Krátce nato se také potkal se svým krajanem Danielem Zítkou, který je brankářskou oporou slavného klubu.

Paska svému klientovi přestup doporučil. "Už od doby, co zde působil Honza Koller, moc dobře vím, že jde o klub s výtečnými podmínkami a skvělým zázemím a má vždy nejvyšší cíle. Navíc Honzu zde chtějí na jeho tradiční post ve středu hřiště," připomněl Paska, že nové angažmá může hráči pomoci i ve vztahu k národním týmu. V Norimberku totiž Polák různě putoval sestavou.

Podle belgických a německých médií se k Polákovu přestupu schylovalo už před měsícem, kluby se ale na jeho podmínkách domluvily až nyní. O českého středopolaře se v létě ucházel i slavný turecký klub Galatasaray Istanbul.

Polák nakonec zamířil do nejslavnějšího belgického celku, v němž působí a záložník Martin Kolář. Anderlecht může být v třetím předkole Ligy mistrů soupeřem Sparty či Slavie.

Odchovanec brněnského fotbalu Polák odešel do Norimberku před dvěma lety z Liberce, smlouva v bundesligovém celku mu měla vypršet v roce 2009. Letos klubu společně s krajany Tomášem Galáskem a Markem Niklem pomohl k zisku Německého poháru.

Reklama

Související témata: