Hlavní obsah

Schickův konec? Lipsko se zajímá o superkanonýra, kterého chce celá Evropa

Zatím dost nepovedený příběh českého fotbalového kanonýra Patrika Schicka během angažmá v bundesligovém Lipsku může dostat ještě temnější kontury. Ambiciózní saský klub totiž pošilhává po jiném ofenzivním esu, o které se přetahují velkokluby napříč Evropou.

Foto: Sport.cz

Norský útočník Erling Braut Haaland je na fotbalovém trhu hodně horkým zbožím.

Článek

Žádný div. Kdo by ho nechtěl mít ve svém týmu? Je mu teprve devatenáct a střílí jeden gól za druhým na všech frontách. Norský teenager Erling Braut Haaland už tuto sezonu v dresu Salcburku nasázel 26 branek v 18 zápasech, z toho sedm v prestižní Lize mistrů, v níž vévodí pořadí střelců.

Na mezinárodní scéně už ale zazářil dříve, když mimo jiné v květnu nastřílel na MS do 20 let devět gólů v utkání s Hondurasem.

Je jasné, že rakouský Salcburk bude norskému bombarďákovi brzo malý a jeho stěhování na lepší adresu by neměla nijak překážet ani požadovaná výkupní suma odhadovaná na 75 milionů liber (cca 2,25 miliardy korun).

O Haalandovy služby se zajímá třeba Bayern Mnichov, Juventus či Arsenal, ale za hlavního favorita na získaní horského zboží aktuálního fotbalového trhu byl pasován Manchester United. Už proto, že kouč United a hráčův krajan Ole Gunnar Solskjaer vedl talentovaného mladíka během angažmá v Molde.

Haalandův otec a bývalý hráč Leedsu či Manchesteru City Alf-Inge se však nechal slyšet, že momentálně by byl pro jeho syna přestup do Premier League špatným krokem. Tím nejspíš vzrostly naděje i bundesligových klubů.

Mezi zájemce se přihlásilo již zmíněné Lipsko, sesterský klub Salcburku z rodiny impéria Red Bullu. „Ten kluk je skvělý hráč. V lize i Lize mistrů odvádí skvělou práci. Samozřejmě se o něj zajímáme," řekl deníku Bild šéf Lipska Markus Krosche.

Nicméně připustil, že se o angažování talentovaného kanonýra přemýšlí směrem k letnímu přestupovému období. Právě na konci této sezony vyprší roční hostování Patricka Schicka, jenž zatím odkopal v Lipsku 27 minut a momentálně se uzdravuje po zranění z reprezentačního duelu se Severním Irskem.

Lipsko za služby českého forvarda zaplatilo italskému AS Řím 3,5 milionu eur (přes 90 milionů korun). Součástí smlouvy je i klauzule, že pokud se RB v příští sezoně dostane do Ligy mistrů, může získat Schicka na přestup za částku 29 milionů eur (zhruba 760 milionů korun).

Reklama

Související témata: