Hlavní obsah

Kováč zatím na Inter Milán nemyslí, prioritou je postup do LM

MOSKVA

Český fotbalista Radoslav Kováč zatím zůstává v Moskvě a chce pomoci Spartaku k titulu a k postupu do Ligy mistrů. V rozhovoru pro ČTK řekl, že na nabídku Interu Milán momentálně nemyslí. Také si zvyká na hru bez krajana Martina Jiránka, jehož prý čeká další operace zraněné Achillovy šlachy.

Článek

Spartak ve středečním předkole Ligy mistrů remizoval s Celtikem Glasgow 1:1. Kováč měl blízko k vítěznému gólu, ale jeho střelu zastavilo břevno. "Remíza doma není moc dobrá, ale máme na to, abychom zvítězili ve Skotsku, i když to bude hodně těžké. To je pro nás teď ze všeho nejdůležitější," řekl Kováč.

Večer po remíze s Celtikem si našel čas i na sledování zápasu Sparty s Arsenalem. "V prvním poločase hrála velmi dobře, ve druhém převzal otěže soupeř," komentoval výkon svého bývalého klubu.

Už delší dobu se mluví o tom, že by sedmadvacetiletý český reprezentant brzy mohl změnit dres znovu. Univerzálního fotbalistu, který může hrát stejně dobře stopera jako záložníka, si vyhlédl Inter Milán, ale jednání uvázla na mrtvém bodě. "Nabídka je na stole už tak dva měsíce. Ale bylo před Ligou mistrů a navíc zranil Martin Jiránek, takže mě nechtěli v žádném případě pustit," řekl Kováč.

Kováč se teď o přestup příliš nezajímá

Podle ruského tisku se také kluby nedokázaly dohodnout na částce za přestup. Zatímco Spartak chtěl deset miliónů eur, Italové nabízeli jen sedm. Kováč se tím prý momentálně netrápí, nicméně přiznal, že by do Itálie šel rád.

Jiránkovo zranění achillovky si prý vyžádá druhou operaci, český obránce už na ni odletěl do Německa. "Tak měsíc, dva bude určitě ještě chybět," myslí si Kováč.

Spartak Moskva v současnosti vede ruskou ligu a má našlápnuto k dalšímu titulu. Deset kol před koncem má pětibodový náskok. Podle ruských fotbalových odborníků odvádí Kováč výborné výkony. "Ale jo, docela mi to jde," usmál se obránce.

Reklama

Související témata: