Hlavní obsah

Ajax si po blamáži se Slavií s chutí zastřílel a vyhrál 8:1

AMSTERODAM

Fotbalisté Ajaxu Amsterodam si spravili chuť po středeční domácí porážce se Slavií Praha v 3. předkole Ligy mistrů, když v úvodním kole nizozemské ligy rozstříleli nováčka Graafschap na jeho hřišti 8:1.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbalisté Ajaxu před utkáním na pražské Spartě - archivní fotografie.

Článek

Čtyřikrát se prosadil kanonýr Huntelaar, který proti Slavii neproměnil penaltu, ale v neděli z této standardní situace nezaváhal. Dvě branky přidal defenzivní záložník Maduro a do střelecké listiny se zapsali další dva útočníci Suárez a Bakircioglü.

Ajax, který se 29. srpna na Strahově bude snažit v odvetě předkola Ligy mistrů dotáhnout jednobrankovou ztrátu na Slavii, v neděli nastoupil v ofenzivním rozestavení se třemi útočníky. Trenér Henk ten Cate poslal na hřiště sestavu: Stekelenburg - Heitinga, Colin, Stam, Vermaelen (69. Wechström) - Gabri, Schilder (46. Maduro), Emanuelson (79. Rommedahl) - Bakircioglü, Huntelaar, Suárez.

Vítězstvím vstoupili do nové sezóny také obhájci titulu PSV Eindhoven. Výhru 2:0 nad Almelem si však zajistili až v závěru, když vítěznou branku vstřelil v 83. minutě Afellay a pojistku přidal v nastavení Zonneveld.

Nizozemí - 1. kolo:
Almelo - PSV Eindhoven 0:2, Graafschap - Ajax Amsterodam 1:8, Sparta Rotterdam - Arnhem 1:2, Utrecht - Feyenoord Rotterdam 0:3.

Reklama

Související témata: