Hlavní obsah

Marek Heinz přestoupil do druholigového FC Nantes

PAŘÍŽ

Český fotbalový reprezentant Marek Heinz podepsal v pondělí smlouvu na dva roky s možností ročního prodloužení s celkem francouzské druhé ligy FC Nantes. Napsal to v úterý list l´Équipe, podle něhož Nantes za Heinze zaplatilo asi 1,5 miliónu eur (zhruba 42 milióny korun).

Foto: archiv

Marek Heinz přestupuje do druholigového FC Nantes

Článek

Třicetiletý útočník přestoupil do Nantes z prvoligového St. Etienne, kam přišel loni na doporučení jeho tehdejšího českého trenéra Ivana Haška, ale kde po Haškově odchodu nedostával šanci. V této sezóně nenastoupil ani k jednomu ze čtyř ligových zápasů.

Heinz se přestupu do druhé ligy dlouho bránil, ale teď změnil názor. "Protože chci hrát a nikoli vysedávat na tribuně a občas na lavičce náhradníků. Ten přestup není o penězích, ale o naději pravidelně hrát," vysvětlil deníku Sport fotbalista, který má mimo jiné na kontě třicet mezistátních zápasů a pět branek.

Trenér FC Nantes Michel Der Zakarian ohlásil Heinzův příchod už v sobotu. Označil ho za velmi dobrého hráče a řekl, že doufá, že Heinz do mužstva dobře zapadne a uplatní v něm svou technickou kvalitu.

FC Nantes sestoupil letos z první ligy poprvé po 44 letech. Ligu osmkrát vyhrál, naposledy v roce 2001. Saint-Etienne skončilo v posledním ligovém ročníku jedenácté, což bylo daleko za původními představami. Trenér Hašek pak uvolnil místo svému asistentovi Laurentu Rousseyovi, se kterým se v řadě otázek neshodl.

Reklama

Související témata: