Hlavní obsah

Odměna za historický úspěch? Český trenér Lička v Brestu nebude pokračovat

Praha

Šokující konec. Vyhrál nejvyšší soutěž i pohár, stejně se ale prodloužení smlouvy nedočkal, i když stačilo využít opci v kontraktu. Marcel Lička nebude i přes řadu úspěchů pokračovat v běloruském Brestu. Klub vše zveřejnil na oficiálních internetových stránkách. „Vedení klubu se rozhodlo nevyužít opce a neobnoví smlouvu s českým trenérem na příští sezonu," uvádí se v prohlášení.

Foto: Foto Twitter FC Dynamo Brest

Marcel Lička na lavičce Brestu.

Článek

Marcel Lička dovedl fotbalisty Brestu k historickému úspěchu, když s týmem vybojoval první mistrovský titul. Ani to ale vedení klubu nepřesvědčilo, aby angažmá trenéra protáhlo. „Klub děkuje Marcelovi za odvedenou práci a ´zlatý´ rok," uvádí fotbalový Brest. „Přejeme Marcelovi hodně štěstí na cestě za dalšími úspěchy a novými výzvami."

Lička má za sebou čtyři roky působení v klubu, kde začínal jako asistent Radoslava Látala a postupně se vypracoval do pozice hlavního kouče. „Když se ohlédnu, tak za čtyři roky jsem se jako asistent podílel na zisku poháru a Superpoháru, letos v roli hlavního trenéra na titulu a poháru. Musím uznat, že tak špatně mi v Brestu nebylo," uvedl před pár dny pro Sport.cz.

Možná už tušil, že nemusí v klubu pokračovat, a proto mluvil o působení v Brestu v minulém čase. „Ve smlouvě je opce. Ale nikdo se mnou o jejím uplatnění nejednal. Žiju v nejistotě. Moc bych si přál pokračovat. I přes všechna specifika. Vážím si práce. Trenérů je moc, míst málo. Někdy jsem psychicky unavený, ale jsou na tom lidé hůře," prohlásil tehdy.

Nyní je tedy jasné, že Lička v Brestu skončil.

Reklama

Související témata: