Hlavní obsah

Dynamo Kyjev chce znovu získat kanonýra Ševčenka

Další z bývalých klubů Andreje Ševčenka projevil zájem o jeho návrat. Po AC Milán by momentálně útočníka ve službách Chelsea Londýn opět rádi uvítali v Dynamu Kyjev, odkud kdysi "Ševa" zamířil do velkého fotbalu. Ukrajinský klub, který bojuje o účast v Lize mistrů, chce svou bývalou hvězdu získat na hostování.

Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Andrej Ševčenko v modrém dresu londýnskéo Chelsea.

Článek

"Mluvil jsem s Andrejem a řekl jsem mu, ať se zeptá, jestli by ho vedení pustilo. Nevím, co se v Chelsea děje, ale rádi bychom jej získali na hostování," řekl na webových stránkách Dynama Kyjev prezident klubu Igor Surkis. Ten by rád získal Ševčenka do středy, kdy může Kyjev postoupit do základní fáze Ligy mistrů a poté by musel nového hráče urychleně dopsat na soupisku.

Vysoký plat Ševčenka v Chelsea prý nebude problém. "Nemá zrovna malý plat, ale jsem připraven to zaplatit," tvrdí Surkis, jenž prorokoval, že se největší hvězdě ukrajinského fotbalu nebude v Anglii dařit. "Už dříve jsem říkal, že to Ševčenkovi v Chelsea nejspíš nepůjde," dodal šéf Dynama.

O Ševčenkově budoucnosti se neustále spekuluje, přestože on sám několikrát prohlásil, že chce zůstat v Londýně. Ve své první sezóně za anglickou Chelsea vstřelil Ševčenko ve třiceti zápasech pouze čtyři branky.

Reklama

Související témata: