Hlavní obsah

Fotbalista Culek musí na operaci, Bruselu bude chybět měsíce

BRUSEL

Fotbalový záložník bruselského FC Richard Culek se v sobotním utkání belgické ligy proti Anderlechtu vážně zranil a čeká jej operace přetrhaných vazů v kotníku. Kromě toho utrpěl Culek i šroubovitou zlomeninu lýtkové kosti. Zákroku se podrobí ve středu a léčit se bude nejméně několik měsíců.

Článek

Smolný okamžik se odehrál už v sedmé minutě bruselského derby. Culkovi se při rychlém běhu zaryla špička kopačky do trávníku a celá váha těla se přenesla na pravý kotník a lýtkovou kost. "Slyšel jsem silné prasknutí a hned mi bylo jasné, že je to špatné," řekl Culek v telefonickém rozhovoru.

První zjištění hovořila o zlomenině kotníku, nakonec se ukázalo, že v kloubu má český fotbalista přetrhané vazy, kvůli nimž se bude muset podrobit lékařskému zákroku. Zlomenina lýtkové kosti prý podle lékařů operována být nemusí.

Kvůli Culkovu zranění vyvstaly další vrásky na čelech trenérů FC Brusel, který je zatím po čtyřech kolech bez bodu na posledním místě. Vedle Culka totiž mužstvo kvůli různým zraněním postrádá ještě několik dalších hráčů základní sestavy.

"Jako by se nad naším stadiónem vznášel nějaký černý mrak... Přišlo to v tu nejhorší dobu," řekl Culek. Sám se v prvních zápasech cítil v dobré formě. Jeho klub, který se v předchozích kolech střetl se soupeři z čela tabulky, navíc nyní čekají papírově slabší soupeři, s nimiž by podle Culka v plné sestavě mohl získat kýžené body.

V sobotním utkání, které nakonec skončilo vítězstvím Anderlechtu 3:0, nastoupili z českých fotbalistů také Culkův spoluhráč Pavel Fořt a na druhé straně brankář Daniel Zítka a záložník Jan Polák.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články