Hlavní obsah

Bednář opouští Hearts, bude hostovat ve West Bromwichi

Fotbalový útočník Roman Bednář po dvou letech opouští skotský klub Heart of Mildlothian a vyzkouší si druhou anglickou ligu v týmu West Bromwich Albion. V pátek, v poslední den přestupního termínu, sem zamířil na roční hostování, v němž je zahrnuta opce i na případný přestup. ČTK to řekl Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která Bednáře zastupuje.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Český fotbalista Roman Bednář.

Článek

"V případě uplatnění opce by Roman mohl ve West Bromwichi působit další tři roky," uvedl Kolář.

Čtyřiadvacetiletý útočník zamířil do Hearts před dvěma lety z Mladé Boleslavi, úvod angažmá mu vyšel skvěle a výrazně přispěl k historickému druhému místu klubu v lize. Loni v srpnu dokonce Bednář v přípravném utkání proti Srbsku poprvé nahlédl do reprezentace, ale pak se jeho pozice v Hearts i vinou zranění horšila. Letos nezasáhl ani do jednoho ze čtyř odehraných ligových duelů.

Bednář odchází z Hearts s bilancí 54 odehraných zápasů a čtrnácti vstřelených branek. West Bromwichi by Bednář měl pomoci k naplnění ambiciózních plánů. West Bromwich loni sestoupil z Premier League, kam by se ale rád vrátil. Start do druhé ligy mu ale letos nevyšel, po třech odehraných kolech je mužstvo až na 18. pozici s bilancí jedné výhry a dvou porážek.

Reklama

Související témata: