Hlavní obsah

Škoda po osmi letech opouští Slavii. Kapitán sešívaných se dohodl v Turecku

Aktualizováno

Český mistr přichází po osmi letech výborných služeb o kapitána. Slávistický útočník Milan Škoda se domluvil na angažmá v Turecku. Kanonýr úřadujících fotbalových šampionů přestupuje do Genclerbirligi SK. Klub z hlavního města Ankary je aktuálně na třináctém místě turecké ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Milan Škoda se raduje z úvodního gólu proti Slovácku.

Článek

Události se daly rychle do pohybu. Sešívaní zahájili zimní přípravu nedělním odletem na kondiční soustředění do Španělska. Ostřílení mazáci Milan Škoda a Josef Hušbauer ovšem v Marbelle s mužstvem nejsou.

"Kluci dostávají zajímavé nabídky ze zahraničí. S vedením mají dohodu, že by pro ně bylo novou výzvou. Nechceme jim bránit, rozhodnutí necháváme čistě na nich. Mají možnost si nabídky ze zajímavých destinací projednat. Pokud se nedohodnou, mohou přiletět za námi," vysvětlil trenér Jindřich Trpišovský.

Kapitán Škoda se k sešívaným připojovat nebude. Má namířeno do tureckého Genclerbirligi. Českým médiím dohodu s klubem potvrdil agent třiatřicetiletého fotbalisty Jiří Stejskal. Hráč by měl po zdravotní prohlídce podepsat rok a půl dlouhou smlouvu.

Stovku má na dostřel

Škoda, který má v Edenu smlouvu do léta, přišel do Slavie v lednu 2012 z Bohemians 1905 a stal se jednou z hlavních tváří klubu. Za celek z Edenu dal v nejvyšší soutěži 77 branek a je jeho nejlepším novodobým střelcem. K ligové stovce mu zbývá už jen šest gólů. S týmem získal dvakrát titul, ale v podzimní části aktuálního ročníku příliš nenastupoval.

Kromě Slavie a Bohemians 1905 působil Škoda také v Mladé Boleslavi. Za českou reprezentaci odehrál celkem 19 zápasů a dal čtyři branky.

Ankarskému celku Genclerbirligi patří po 17 kolech turecké ligy třinácté místo s odstupem čtyř bodů od sestupového pásma.

Trpišovský ho uznává

Sešívaným vyšel podzim náramně. Jestli jim něco chybělo, tak právě kanonýr v útoku. Škoda začal pravidelně nastupovat zase až v závěru roku a hned se rozstřílel.

„Za mou krátkou kariéru jsem zažil strašně málo hráčů, jakým je on. Vážím si ho jako člověka a lídra. I když nehraje, tak o své místo bojuje. Fascinuje mě jeho nezdolnost, je schopný nám všem vytřít zrak, jak se nachystá. A pak skočí takovým způsobem do zápasu jako v Liberci," chválil Škodu kouč Trpišovský s dovětkem, že odchovanec pražské Čafky už dnes patří mezi legendy Slavie.

V anketě Sport.cz se po posledním duelu s Českými Budějovicemi, v němž Škoda vstřelil dva góly, vyjádřilo přes 90 % čtenářů, že by s ním Slavia měla prodloužit smlouvu...

Červenobílí mají v Marbelle tři klasické útočníky. Na soupisce jsou Stanislav Tecl, Mick van Buren a Júsuf Hilál.

Reklama

Související témata: