Hlavní obsah

Ježek: Báli jsme se, protože jsem kopyto

Po slabším úvodu v rakouské lize a vyřazení ve třetím předkole Ligy mistrů prokázali fotbalisté Salcburku kvalitu v sobotním utkání 6. kola s Mattersburgem. Byť vyhráli jen těsně 2:1, zápas měli ve své moci. Záložník vítězů Patrik Ježek přiznal, že šancí měl obhájce titulu na tři zápasy.

Foto: PRÁVO

Patrik Ježek

Článek

„Přestože jsme byli jasně lepší, tak jsme se do poslední minuty strachovali o vítězství. Měli jsme tolik příležitostí, ale nedokázali jsme je proměnit. Uspěl pouze Zickler, který už v šesté minutě hlavou využil rohový kop Sekagyi. Ještě před poločasem pak po centru Iliče ze strany přidal z voleje pojistku Meyer. Když ale potom třiadvacet minut před koncem Sedloski proměnil penaltu a snížil na rozdíl gólu, zamávalo to s naší psychikou a o body jsme se hodně báli.

Já sám jsem měl šest dobrých šancí, asi nejvíce z celého mužstva. Jednou jsem trefil tyč, dvakrát jsem střílel vedle a třikrát mi brankář střelecký pokus chytil. Kdybych nebyl kopyto, tak jsme zápas dohrávali v úplném klidu a bez obav, že výhru ztratíme, protože některou z těch příležitostí jsem proměnit měl.

Jednu měl i Vráťa Lokvenc, který nastoupil na posledních šestnáct minut, ale hlavou dobrou šanci taky nedal. Sešli jsme se na trávníku zase všichni tři Češi, protože v šestašedesáté minutě nastoupil na pravý kraj zálohy i Karel Piták.

Věřím, že nás vítězství nastartuje a bude se nám v lize dařit, protože start jsme neměli ideální. Možná jsme v hlavách měli Ligu mistrů, v které jsme chtěli uspět. Bohužel se to nepodařilo. Přitom k postupu přes Doněck jsme byli blízko. Když jsme po jednobrankovém vítězství doma šli do vedení i na Ukrajině, tak jsem si říkal, že tři góly snad nedostaneme. Jenže jsem se spletl, i když jeden gól byl z vymyšlené penalty. Teď máme za úkol postoupit do skupiny v Poháru UEFA přes AEK Atény.“

Reklama

Související témata: