Hlavní obsah

Sionko: Trefil jsem se do sítě pravačkou

PRAHA/KODAŇ

FC Kodaň zdolal v dánské lize souseda z předměstí hlavního města Dánska Lyngby 2:0. Jedním gólem k vítězství přispěl i Libor Sionko, s nímž jsme po utkání telefonicky hovořili.

Článek

„Šel jsem do hlavičkového souboje. Míč se odrazil za mne. Otočil jsem se a pravačkou ho napálil do sítě. Měli jsme převahu, gólů mohlo být víc.

FC Kodaň vede dánskou ligu, což je tady povinnost. Je to skutečně největší klub v zemi a nic jiného se tu nebere. Zápas s Lyngby, což je malé derby, sledovalo v dešti 19 000 diváků, průměrná návštěva je ale 23 tisíc. Na předchozí derby s Bröndby, což je něco jako duel pražských ,S‘, bylo plno.

FC Kodaň neměl dobrý začátek, teď už jedeme a lepšíme se každým zápasem. Přišel jsem v době, kdy se tým zvedal. Ani jednou jsme pak neprohráli, ale tím nechci říct, že na tom mám nějakou velkou zásluhu. Zvedli jsme se jako mužstvo, jsem rád, že jsem do něj zapadl. Hraji pravidelně na pravém okraji zálohy, tedy přesně na místě, kde mi to nejvíc vyhovuje. Mám především ofenzívní úkoly, což je také to, co mám rád.

Tlak nevadí 

Od nás se čeká především ofenzívní smršť a góly. Jsme pod velkým tlakem a každý soupeř se na nás snaží vytáhnout. Tohle ale znám ze Sparty, Austrie a hlavně z Glasgow Rangers. Dánská liga má velmi dobrou úroveň, o čemž se s Odense přesvědčila i Sparta a bude to mít v odvetě moc těžké.

Na zápas tam jet nemohu, protože FC Kodaň čeká odveta zápasu Poháru UEFA s Racingem Lens. U nich jsme uhráli remízu 1:1 a jiný cíl než postup nebereme. Myslím si, že na to máme, i když francouzský klub je kvalitní. Moc neberu, že v sobotu Racing prohrál s Barošovým Lyonem. Každý zápas je jiný a ty pohárové jsou velice specifické.

Co se mě týká, už jsem se v Kodani s rodinou zabydlel. Je to hezké město. Peru se taky s dánštinou, která je hodně těžká, ale výhoda je, že spoluhráči hovoří anglicky. Pro mne je velmi důležité, že hraji pravidelně a forma také není špatná.“

Reklama

Související témata: