Hlavní obsah

Ježek s Lokvencem zapomínali na nezdary při tenisu

SALCBURK/PRAHA

V nečekané situaci se ocitl fotbalový klub Red Bull Salcburk. Tým hýčkaný milióny eur majitele Dietricha Metschitze brzy skončil v evropských pohárech a v rakouské lize je po čtrnácti kolech až na pátém místě.

Článek

Je dost možné, že tyhle propadáky už neustojí italský trenér Giovanni Trapattoni, přestože jeho pozice u bosse je nebývale silná. Navíc má prý podle kuloárních informací spory se sportovním ředitelem klubu Heinzem Hochhauserem, který by se rád natlačil na jeho místo.

"Zatím mám informace jen z médií, protože jsme dostali dva dny volno,“ řekl záložník Salcburku Patrik Ježek. "Psali, že se uskuteční nějaké jednání u kulatého stolu,“ dodal.

Hráči se vzpamatovávali po debaklu 1:4 na hřišti nováčka soutěže z Lince. "Určitě dostaneme kartáč, ale až ve středu,“ odhadoval Ježek, který dal v neděli jediný gól hostí. "Vyrovnal jsem na 1:1, ale pak jsme to hodně otevřeli a soupeř trestal,“ vracel se k utkání, v němž kromě něj nastoupili v základní sestavě i další dva Češi: Vratislav Lokvenc a Karel Piták.

S Lokvencem v pondělí zapomínali na poslední nezdary při tenisu. "S Vráťou jdeme hrát čtyřhru proti zdejšímu akademickému malíři a jeho kamarádovi. Bude to v pohodě. Šoula si se svými dvěma metry stoupne na síť a já to občas pinknu zezadu, když balón náhodou netrefí,“ povídal do telefonu Ježek krátce po poledni. "Ale asi jim necháme set, protože jsou to fajn chlapi. Ten malíř má hrozně rád fotbal. Byl jsem u něj v ateliéru a věnoval mi portrét Antonína Dvořáka...“

V Salcburku vládne velké zklamání

Ježek se alespoň na chvíli oprostil od fotbalových starostí, protože v Salcburku vládne velké zklamání. „Nepostoupili jsme do Ligy mistrů, ani do skupiny Poháru UEFA. Hlavně venku hrajeme příšerně,“ nebral si servítky. "Změny asi nastanou, prý chtějí zúžit hráčský kádr.“

Hráči, kteří jsou na rakouské poměry nebývale dobře placeni, však nyní nedostávají kromě mzdy nic. "Prémie za vítězství bereme jen v případě, že jsme první v tabulce. Kdybychom byli druzí, hrajeme za padesát procent. Ale i k tomu máme teď daleko,“ přiznal Ježek.

Salcburk nyní ztrácí na vedoucí Austrii sedm bodů. "Věřím, že se po reprezentační přestávce odrazíme a titul uděláme. Všechno ostatní by bylo jako obrovský neúspěch,“ dodal třicetiletý český záložník, jemuž vedení klubu zřejmě nabídne prodloužení v létě končícího kontraktu.

"Asi se dohodneme. Rodina je tady spokojená a v tomhle věku už se mi nikam stěhovat nechce,“ řekl Ježek, jehož těsně před vypršením přestupního termínu lákala španělská Celta Vigo. "Ale nechtěli mě pustit.“

Reklama

Související témata: