Hlavní obsah

Šírl: Teď už titul nesmíme pustit

PETROHRAD

Rázný krok k vysněnému titulu udělali fotbalisté Zenitu Petrohrad v sestavě s českým záložníkem Radkem Šírlem. V utkání 29. kola porazili doma FK Moskva 1:0, a pokud v posledním zápase příští neděli vyhrají na Saturnu, budou bez ohledu na další výsledky slavit. Šírl věří, že už to mužstvo nepustí.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Radek Šírl (vlevo) s brankářem Markem Čechem na srazu fotbalové reprezentace.

Článek

„Byl to strašně důležitý zápas. Soupeř byl do našeho utkání třetí v tabulce a taky hraje o poháry. Hráli jsme výborně v obraně, hosty jsme nepustili do šance. A ve 20. minutě jsme dali gól.

Soupeř po přestávce více otevřel hru a bylo škoda, že jsme nepřidali ještě další branku. Byl by klid. Takhle to byly nervy do poslední minuty. Remíza by všechno zkazila, takže jsme měli velkou radost.

Je dobře, že máme všechno ve svých rukou. Nemůžeme skončit hůř než druzí. Remíza v posledním kole by nám při očekávané výhře Spartaku s Dynamem nestačila, protože máme horší vzájemné zápasy. Nezbývá než na Saturnu vyhrát, snad Tondovi Kinskému nějaký ten gól dáme. Oni navíc prohrou v Permu přišli o šanci na poháry. V tabulce jsou pátí, nemůžou být lepší ani horší. Už jim o nic nepůjde, ale na to se nemůžeme spoléhat.

Titul je pro celý Petrohrad obrovská výzva, vždyť naposledy ho získal klub snad před pětadvaceti lety. Nejblíž jsme k němu byli prvním rokem pod trenérem Petrželou, ale nakonec jsme skončili druzí. Doplatili jsme na nezkušenost. Teď jsme daleko vyzrálejším týmem.

Ještě ve čtvrtek hrajeme Pohár UEFA v Řecku proti Larisse, ale myslím, že nejdůležitějšímu zápasu podřídí trenér vše a některé hráče bude šetřit. Pro všechny z nás je nejdůležitější titul. Dopředu za něj byly vypsané prémie, ale v posledních zápasech nám vedení klubu zvedlo peníze i za jednotlivé výhry. Chtějí nás ještě takhle motivovat, abychom to zdárně dotáhli.“

Reklama

Související témata: