Hlavní obsah

Fotbalista Sedláček se soudí s Plockem o peníze

VARŠAVA

Český fotbalista Lumír Sedláček chce na polském klubu Wisla Plock vysoudit několik desítek tisíc zlotých, které mu prý vedení dluží jako čtvrtou splátku z bývalé smlouvy. Podle prezidenta Wisly Marka Janického však hráč, který působí v Polonii Varšava, nemá na požadované finance nárok.

Článek

Spor mezi klubem a Sedláčkem dospěl až k soudu. Český fotbalista se domáhá sumy v řádech desetitisíců zlotých, které mu prý dle kontraktu náleží od jara minulého roku do letošního podzimu. "Čekám na výrok soudu v této věci. Jsem udiven, protože když se Marek Janicki stal prezidentem klubu, na prvním setkání s hráči mimo jiné řekl, že s vyplacením poslední splátky nebude problém. Nic takového se ale nestalo," řekl Sedláček v polském tisku.

Když se devětadvacetiletý záložník, který v české lize oblékal dres Slavie, Opavy nebo Českých Budějovic, s vedením Plocku nedomluvil, předal věc soudu. Podle Janického si však nárokuje peníze, které mu nepřísluší. "Ona čtvrtá splátka není nic jiného než odměna za dosažení sportovních cílů. To v tomto konkrétním případě znamená umístění na čtvrtém místě nebo udržení se v nejvyšší soutěži. Proto hráči, kteří se z tohoto titulu domáhají peněz, nemají pravdu," uvedl Janicki. Plock v létě spadl do druhé ligy.

Finanční nesrovnalosti se dotýkají i jiného českého fotbalisty ze současného kádru Wisly Tomáše Michálka. Janicki přiznal, že klub dodneška neuhradil celou částku za jeho přestup. Bývalý jablonecký záložník do mužstva přišel loni v létě z tureckého Malatyasporu.

Reklama

Související témata: