Hlavní obsah

Ježek: Skalp Rapidu pomůže sebevědomí

Přestože patří Red Bull Salcburk v rakouské lize k suverénně nejbohatším klubům, nedaří se obhájci titulu v této sezóně podle představ. Zatím spíše klopýtá a je na třetím místě. V sobotu na hřišti Rapidu Vídeň slavil movitý klub první vítězství (3:1) venku v letošní sezóně. V základní sestavě vítězů byl také český záložník Patrik Ježek.

Článek

„Náš rychlý gól zalomcoval s psychikou Rapidu. Pak jsme sice inkasovali po rohu, ale byli jsme lepší, zlomili jsme je třetím gólem. Hráli jsme letos venku prvně jako mužstvo, byl to asi náš nejlepší výkon za dva roky. Předtím to bylo někdy na půl plynu, jindy individuálně.

Pod tu sérii neúspěchů se podepsal fakt, že jsme si postupně nevěřili, a soupeři byli naopak hodně motivováni. Také noviny nám sérii bez výhry venku dávaly pořádně sežrat. Těsně jsme nepostoupili do Ligy mistrů, navíc jsme hned vypadli z Poháru UEFA, psychika hrála velkou roli. Výhra s Rapidem ale hodně pomůže našemu sebevědomí. Má nejvíce titulů v Rakousku, doma body moc neztrácí. Cestou domů jsme si v autobuse připili pivkem.

Jediným cílem je pro nás titul. Ještě zbývá hodně kol, navíc hrajeme dvakrát s vedoucí Austrií, což je slušná šance bodovou ztrátu smazat. Možná nám pomohly také prémie, které nám slíbil sportovní ředitel. Momentálně totiž hrajeme jenom za základní platy. Prémie bereme, jen když jsme první, padesát procent pak v případě postavení na druhém místě. Jinak nic. Teď nám vedení slíbilo, že když uděláme sedm bodů z posledních tří zápasů, část prémií dostaneme.

Ještě nás čeká doma Ried a potom jedeme do Štýrského Hradce. Snad to zvládneme. Na Rapidu jsme se přesvědčili, že umíme zabrat i venku, nejen doma na umělé trávě.“

Reklama

Související témata: