Hlavní obsah

Jarošík: Hraji, takže jsem v pohodě

Jiří Jarošík nastoupil v sobotu v základní sestavě Celtiku Glasgow proti St. Mirrenu. I přes velkou převahu jeho tým překvapivě jen remizoval 1:1, ale vedení v tabulce si udržel. Český záložník odešel po necelé hodině. Pro Právo po utkání okomentoval skotskou Premier League.

Článek

„Hrálo se za neustálého deště, do něhož se mísil sníh. Terén byl hodně kluzký, což vyhovovalo soupeři. Ten přijel do Celtic Parku bránit a kolem své šestnáctky vybudoval desetičlenný obranný val, do něhož se nám nedařilo proniknout.

Šancí jsme měli poměrně málo. Do jedné jsem se dostal i já, když mi poslal Hartley parádní centr z přímého kopu. Hlavičkoval jsem k tyči. Míč se však odrazil z její vnitřní strany zpět do hřiště. Ohromná smůla.

Máme na podzim hodně nabitý program. Kromě ligy a Skotského poháru především Ligu mistrů, v níž jsme postoupili do jarního osmifinále. Trenér sice točí se sestavou, ale není to takový vichr, protože máme několik zraněných hráčů. Důležité je, že si stále udržujeme v lize náskok před Rangers a dalšími pronásledovateli. Věřím, že se nám bude dařit a dokážeme přezimovat na první příčce.

V Celtiku si hráč není nikdy jistý

Pro mne je důležité, že mi kouč Strachan zase dává šanci a hraji dost pravidelně. Teď jsem ve velké pohodě, jen by to chtělo ještě přidat nějakou branku. Šance mám, i když jich není tolik, ale chybí kousek štěstíčka. Doufám, že budu hrát pravidelně co nejdéle, ale v Celtiku si nemůže být hráč nikdy ničím jistý. Situace se mění jako počasí.

Tím chci i říct, že zatím vypouštím z hlavy spekulace o odchodu. Vím o zájmu Samary, ale to není Moskva. Tam jsem byl spokojený. Neříkám tím však, že bych do Samary nešel. Zatím to je ale bezpředmětné.“

Češi v akci
MILAN BAROŠútočníkCaen–Lyon 1:0do 68. min.
PATRIK BERGERzáložníkAston Villa–Portsmouth 1:3od 54. min.Ž
JAROMÍR BLAŽEKbrankářNorimberk–Hertha 2:1celé utkání
JAROSLAV DROBNÝbrankářNorimberk–Hertha 2:1celé utkání
TOMÁŠ GALÁSEKzáložníkNorimberk–Hertha 2:1celé utkání
JIŘÍ JAROŠÍKzáložníkCeltic–St. Mirren 1:1do 56. min.
JAN KOLLERútočníkMarseille–Monako 2:0do 57. min.
VÁCLAV KOLOUŠEKzáložníkInnsbruck–Rapid 1:1celé utkání
DAVID LAFATAútočníkAustria–Sturm 1:2celé utkání1
PAVEL NEDVĚDzáložníkJuventus–Bergamo 1:0do 90. min.1
KAREL PITÁKzáložníkSalcburk–Ried 2:0od 80. min.1
JAROSLAV PLAŠILzáložníkPamplona–Valencia 0:0do73. min.
TOMÁŠ ROSICKÝzáložníkMiddlesbrough–Arsenal 2:1celé utkání1
DAVID ROZEHNALobránceNewcastle–Birmingham 2:1celé utkání
JAN ŠIMŮNEKobránceStuttgart–Wolfsburg 3:1celé utkání
JIŘÍ ŠTAJNERútočníkHannover–Brémy 4:3od 69. min.
TOMÁŠ ZÁPOTOČNÝobránceUdine–Sampdoria 3:2do 45. min.
Nehráli mj. Ujfaluši (Fiorentina) a P. Čech (Chelsea) – zraněni, D. Jarolím (Hamburk) – karty, Laštůvka (Bochum), Sivok (Udine) – na lavičce, Grygera (Juventus) – nebyl nominován.

Pozn.: V tabulce je jméno, post hráče, výsledek (tučně je vytištěn tým, za který hraje), odehraný čas v utkání, vstřelené góly, případně žlutá nebo červená karta.

Reklama

Související témata: